Gerucht: opvolger Huawei Mate 10 krijgt vingerafdrukscanner van Qualcomm onder scherm  

De opvolger van de Huawei Mate 10 (Pro) zal volgens een rapport worden uitgerust met de ultrasonische vingerafdrukscanner van Qualcomm. De andere grote leverancier is Synaptics die de scanners aan onder andere Vivo levert. Kortom, genoeg ontwikkelen op dit gebied.

Huawei Mate 11

Vingerafdrukscanners onder het scherm, we schrijven er de laatste tijd vrij veel over. Dit komt omdat fabrikanten hun uiterste best doen om de scanners op hun smartphones te implementeren. Neem Vivo. Deze Chinese fabrikant werkt samen met Synaptics om scanners onder het scherm te verwerken en dat is al gelukt: Vivo heeft de X20 Plus UD aangekondigd met een dergelijke scanner. Onlangs kwam het bedrijf met de X21 die deze techniek ook heeft. Deze smartphone  is al vanaf eind maart te verkrijgen. De techniek is er dus wel, maar betrouwbaarheid blijft een puntje van zorg.

Dat is tenminste wat Samsung tegen de borst stuit bij de ontwikkeling van de Note 9.  Er zijn al meerdere tegenstrijdige berichten naar buiten gebracht of deze smartphone wel of niet een scanner onder het scherm gaat krijgen. Dit kan betekenen dat Samsung er simpelweg nog geen definitief besluit over heeft genomen. Enerzijds is het een technisch hoogstandje, anderzijds zouden de scanners van zowel Synaptics als Qualcomm niet goed werken in diverse omstandigheden en door screenprotectors heen.

Huawei is volgens een rapport van DigiTimes in zee gegaan met Qualcomm. Deze sensor maakt gebruik van ultrasonische geluidsgolven en brengt zo je vinger in kaart. Ook werkt de scanner als je vingers nat zijn, iets wat niet kan met de huidige scanners. Nadelen zijn er ook: er moet een dun OLED-scherm worden gebruikt dus LCD-schermen vallen sowieso af.  Ook is de sensor drie keer zo duur als een traditionele scanner. De module met de scanner is in totaal slechts 0.44mm dun.  De ultrasonische scanner zou in de tweede helft van 2018 klaar moeten zijn, zo liet Qualcomm halverwege 2017 optekenen.

Huawei lijkt overtuigd van de voordelen en wil deze scanner in de opvolger van de Huawei Mate 10 Pro hebben. Deze wordt als Huawei Mate 11 aangeduid in het rapport. De Mate 11 zal in de tweede helft van 2018 worden uitgebracht, specifiek laat in het derde / begin van het vierde kwartaal.

Geen Face ID zoals Apple?

Je zult je wellicht afvragen waarom fabrikanten geen sensoren om je gezicht in 3D te scannen gaan gebruiken. Dit heeft volgens het rapport te maken met de hoge kosten van deze sensoren. De kosten van Face ID in deiPhone X liggen zelfs op 60 dollar per unit. Ook is er veel ontwikkeling nodig op het gebied van software, hardware en integratie om gezichtsherkenning echt betrouwbaar te maken. Niet elke fabrikant heeft het geld om dit allemaal te doen. Kortom, fabrikanten doen hun uiterste best om de scanner onder het scherm een realiteit te maken. Dit verhaal hoorden we echter vorig jaar ook al, dus het hoeft niks te zeggen.

Sony AC-NB12A Laptop-oplader

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V

Dell K2R82 312-1160 Batterij 30WH 11.1V

Clevo W740BAT-6 Batterij 4800mAh/53.28Wh 11.1V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *