Oppo R15 en R15 Dream Mirror Edition officieel aangekondigd

De Oppo R15 en de R15 Dream Mirror Edition zijn officieel aangekondigd. De telefoons bevatten een lang scherm, een body van glas en de inmiddels overbekende notch. Het is nog niet bekend wanneer de telefoons in de Benelux beschikbaar zal zijn.

Android 8.1

De Oppo R15 en de R15 Dream Mirror Edition beschikken allebei over een 6,28-inch OLED-scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 1080 bij 2280 pixels en dat betekent dat er voorlopig geen Plus-versie van beide telefoons zal verschijnen. De beide versies hebben dezelfde body; een glazen achterkant met een weerspiegelend metalen frame.

Beide toestellen zullen worden geleverd met ColorOS 5.0. Dat is een besturingssysteem dat is gebaseerd op Android 8.1 Oreo. In ColorOS 5.0 zit een nieuwe AI-assistent vergelijkbaar met Google Assistant en Bixby. Deze assistent leert de gebruikerspatronen en heeft een Face Unlock die maar 0,8 seconden nodig heeft.

Het verschil tussen beide telefoons zit uiteraard onder de motorkap. Zo beschikt de Oppo R15 over een Helio P60-chipset en 6GB RAM, 128GB interne opslag en een 16 megapixelcamera. De batterij heeft een capaciteit van 3.450mAh. De camera’s aan de achterkant zijn een 16 megapixel- en 5 megapixelvariant. Volgens Oppo herkent de camera automatisch 120 verschillende scenes en voegt de software automatisch verschillende lichteffecten toe bij portretfoto’s.

De R15 Dream Mirror Edition lijkt de grote broer van de R15. De motor van deze telefoon is een Snapdragon 660 met 6GB RAM. De Dream Mirror heeft ook 128GB interne opslag, maar de batterij is een slag groter: 3.400mAh. De camera’s aan de achterkant van de Dream Mirror Edition zijn 16 megapixel en 20 megapixel. Daarmee lijkt het erop dat dit dezelfde set-up is als die van de OnePlus 5T. De Dream Mirror Edition beschikt daarnaast ook ook over een frontcamera van 8 megapixel.

Beschikbaarheid

De beide telefoons zullen op 1 april in China op de markt verschijnen. De R15 heeft een prijs van 2999 yan. Dat is ongeveer 425 euro. De R15 Dream Mirror Edition is uiteraard iets duurder. Deze kost in China 3299 yuan, omgerekend is dat ongeveer 475 euro. Het is nog niet bekend of deze toestellen ook in de Benelux beschikbaar zullen zijn.

Is dit de OnePlus 6?

Het uitwisselen van ontwerpen en andere technieken is een slimme manier om geld te besparen. Dit doet het Chinese BBK Elektronics dan ook vaak. Ze leent de ontwerpen en technieken uit aan dochterondernemingen: OnePlus en Oppo (en ook Vivo). Een voorbeeld:Oppo R11 en OnePlus 5 lijken al heel erg op elkaar. Misschien zien we hier dus wel de OnePlus 6.

Sony 149311714 Laptop-oplader

LG BL-42D1F Batterij 2800MAH/10.8WH 3.85V

Acer 135W Laptop-oplader

Motorola GV30 Batterij 2480MAH 3.8V/4.4V

ASUS C12N1435 Batterij 30Wh 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *