LG G7 komt met LCD in plaats van OLED om kosten te besparen

De opvolger van de LG G6 zal niet met een OLED-scherm gaan komen vanwege de hoge kosten. Dit melden althans geruchten. Dit komt omdat OLED duurder is om te implementeren dan LCD. De LG G6 had ook nog geen OLED-schem, maar de LG V30 al wel.

LG G7 met LCD-scherm

De opvolger van de LG G6 houdt de gemoederen al een tijdje bezig. Er zijn al wel redelijk wat geruchten die de rondte doen. De meest betrouwbare daarvan is van Evan Blass. Hij meldde in februari al dat LG de opvolger van de G6 (de G7?) in juni gepresenteerd zou worden. Hiervoor waren er al andere berichten dat LG de G7 had uitgesteld omdat het ontwikkelde model niet bijzonder genoeg was.

Nu is er een marktanalysist die zegt dat LG G7 geen OLED-scherm krijgt maar een LCD-scherm om kosten te besparen. Blass meldde ook al dat de G7 een LCD-scherm zou krijgen, maar dan wel één van een speciaal type. Het zou gaan om een nieuwe techniek genaamd MLCD+. Hiermee kon het scherm een helderheid bereiken van maximaal 800 nits en zou het 35% zuiniger zijn dan een normaal IPS LCD scherm. De grootte van het scherm zou op 6.1 inch komen te liggen.

De reden voor het gebruik van dit nieuwe type scherm in plaats van OLED zouden kosten zijn. De mobiele afdeling van LG gaat de laatste tijd niet heel erg lekker. Daarnaast is OLED is moeilijk om te maken en Samsung heeft een heel erg groot marktaandeel hiervan in handen. Tel daarbij de grote vraag van Apple op voor de <a “target=”_blank” href=”https://www.iculture.nl/iphone/” target=”_blank”>iPhone X en je hebt ineens een tekort. LG is zich hier ook van bewust en heeft flink geïnvesteerd in zijn eigen productielijn voor OLED-schermen. Hiermee werden de LG V30 en Google Pixel 2 XL al uitgerust.

Qua beeldkwaliteit was er nog wel het één en ander aan te merken op deze schermen tegenover Samsung-schermen. Wellicht houdt mede daarom LG een slag om de arm en gaat het daarom voor MLCD+. Dit breekt een beetje met de trend van steeds meer OLED-schermen in high-end smartphones. Fabrikanten die nog LCD gebruiken zijn onder andere Huawei in de P10, HTC in de U11 en volgens geruchten ook in de U12+, en Sony met de Xperia XZ2. LG hangt hier dus nog een beetje tussenin. We zijn benieuwd wat de toekomst gaat brengen!

Acer AS16B5J Batterij

Dell HP-P3017F3P Laptop-oplader

Acer AC13C34 Batterij 2640mAh 11.4V

LENOVO L13D3E31 Batterij

Shuttle ENP-2320 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *