Essential Phone ontvangt Android 8.1 Oreo

De Essential Phone van Andy Rubin draait op standaard Android. Dan is het een stuk eenvoudiger om een update uit te brengen, daarom krijgt de Essential Phone nu al de update naar Android 8.1 Oreo.

Essential Phone

Android is het geesteskind van Andy Rubin. Hij heeft het bedacht en samen met Google groot gemaakt. In 2013 vertrok Andy Rubin bij Google en sinds vorig jaar werkt hij aan zijn eigen visie van een goede Androidtelefoon. Zijn bedrijf heet Essential en zijn eerste product was gelijk ook het debuut van het scherm met de inkeping (notch) aan de bovenzijde. Vanzelfsprekend draaien de toestellen van Essential op een standaardversie van Android en worden ze daarom snel voorzien van nieuwe Androidversies.

Begin van dit jaar liet het bedrijf weten dat het de update naar Android 8.0 liet schieten en gelijk door zou gaan naar Android 8.1. Essential heeft woord gehouden want we hebben verschillende screenshots van Nederlandse en Belgische toestellen binnen gehad die de update binnen hebben gehad.

De update voegt alle nieuwe functionaliteiten van Android 8.0 Oreo toe aan het toestel. Daarnaast zie we dat Essential nog wat bugs repareert en de veiligheidsupdate van maart op het toestel zet. Er zullen niet veel eigenaren van dit toestel in Nederland en België zijn want Essential heeft officieel nog geen distributie in Europa. Daar zal overigens wel verandering in gaan komen lieten ze op het MWC 2018 in Barcelona weten.

Beschikbaarheid

Deze update rolt nu uit naar alle eigenaren van een Essential Phone. Aangezien dat er niet zo heel veel zijn verwachten we dat iedereen deze update al heeft gehad.

Lenovo BL219 Batterij 2500mAh/9.50Wh 3.8V

Lenovo L11M3P01 Batterij

Sony ACDP-085E03 ACDP-085N02 ACDP-085E01 Laptop-oplader

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

Dell T54FJ YKF0M Batterij 40Wh/4CELL 14.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *