Bose AR Glasses brengen audio naar Augmented Reality

Tijdens een groot festival heeft Bose een nieuw product gepresenteerd. Het is een bril met een geïntegreerd audiosysteem die in plaats van visuele toevoegingen, audio aan de gebruiker laat horen.

Bose AR Glasses
Bose is bekend van zijn mooie en vooral hele goede hoofdtelefoons. Deze worden vooral geroemd door de goede noise cancelling-capaciteiten die ze hebben. Wanneer je in een vliegtuig zit dan is de kans groot dat je wel een of meerdere van deze hoofdtelefoons tegen komt. Bose is niet het meest voor de hand liggende merk om iets met AR te gaan doen, maar toch hebben ze de Bose AR Glasses gepresenteerd.  AR of augmented reality heeft als doel zaken toe te voegen aan hetgeen de gebruiker ziet, tot nu toe waren dat vooral stickers en dergelijke. Bose heeft bedacht dat AR ook om audio kan draaien, want ook via audio kun je de gebruiker informeren over hetgeen hij of zij ziet.

De Bose AR Glasses zien eruit als een gewone zonnebril en in hoofdzaak is dat het ook. De glazen die erin zitten zijn geen displays en hebben geen functie behalve dan het filteren van het zonlicht. In de ‘poten’ van de zonnebril zit wel heel veel technologie verborgen want hier worden de signalen, beweging en positie van de gebruiker opgevangen en naar de applicatie op de smartphone gestuurd. De Bose AR Glasses-app zet deze om in relevante audio en stuurt deze terug naar de bril. Deze audio wordt door middel van bone conduction-technologie naar de gebruiker gestuurd. Omdat de signalen via het bot worden weergegeven is de audio alleen te horen voor de gebruiker. Kortom, de gebruiker kijkt bijvoorbeeld naar een verkeersbord en de bril herkent de vorm en de locatie en vertelt de gebruiker wat er op het bord staat of wat de betekenis van het bord is.

Op deze manier kun je met audio ook augmented reality maken en daarvoor zijn verschillende toepassingen te verzinnen. Je kan denken aan het toevoegen van de speech van een bekend persoon wanneer je bij zijn geboortehuis bent. Musea zouden aan schilderijen een stuk audio kunnen hangen met informatie over dat bepaalde merk. Natuurlijk zijn er zijn ook commerciële zaken te bedenken met deze Bose AR Glasses. Naast deze toepassingen kun je de bril ook gebruiken om muziek te luisteren, gesprekken te voeren  en Google Assistant te gebruiken.

Beschikbaarheid
Deze Bose AR Glasses verkeren nog in een concept-fase. Eerst gaat Bose ontwikkelaars de kans geven om toepassingen voor deze bril te ontwikkelen alvorens de bril zelf op de markt komt.

Lenovo L14D2P31 Batterij 7000mAh/26.60wh 3.8V

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

HP 503377 Laptop-oplader

Motorola FL40 Batterij 3425/3630mAh

LENOVO L14C3K31 Batterij 9600mAh/36Wh 3.75V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *