Motorola annuleert Moto X5 en gaat minder tijd besteden aan Moto Mods

Motorola heeft het moeilijk. Volgens de laatste berichten is de aankomende Moto X5 geannuleerd. Ook zou er minder moeite in excentrieke Moto Mods worden gestopt. Daarnaast zouden er veel werknemers ontslagen zijn op het hoofdkantoor van Motorola in Chicago.

Motorola moet meer

Motorola is een naam van welleer. Na de overname van Lenovo zijn er echter de nodige zaken veranderd. Lenovo wilde namelijke eerst de naam Motorola compleet weghalen. Op deze beslissing kwam het later echter terug. Motorola zou juist weer prominenter aanwezig moeten zijn. Met de Moto Z werden er ook modulaire accessoires geïntroduceerd, zoals camera’s, externe accu’s, gamepads, fysieke toetsenborden en ga zo maar door. Dit alles bleek een leuk principe, maar niet echt goed te verkopen.

Het bericht dat er 190 mensen zijn ontslagen in het hoofdkantoor van Motorola in Chicago komt dan ook niet echt als een verrassing. Toch is het jammer om te horen dat een zo bekend merk het zo lastig heeft. Lenovo was er al snel bij om in een statement te zeggen dat de ontslagen ‘geen invloed hebben op de helft van onze werknemers’ en dat de Moto Z-lijn ook gewoon blijft bestaan. De vlaggenschepen van Motorola komen voort uit de Moto Z-familie, zoals de Moto Z2 Force van vorig jaar. Ook de Moto Z Play was van de partij.

Hier vlak onder kwam vorig jaar de Moto X4 uit, een mid-ranger met een glazen achterkant, waterbestendigheid, dubbele camera en USB Type C voor een redelijke prijs van 380 euro. Samen met de Moto G5S / G5S Plus werd het toch wel erg druk in het midden-segment van Motorola. Bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf melden dan ook dat de Moto X5 het veld heeft moeten ruimen.

Dit toestel was al ontwikkeld en in januari gelekt, maar zal naar verluidt dus nooit het daglicht gaan zien. De focus zal meer op de Moto E-, G- en Z-lijn komen te liggen, zo wordt er gemeld. Ook zal er minder moeite worden gestopt in het ontwikkelen van excentrieke Moto Mods die maar weinig mensen aanspreken. Daarentegen krijgen de style-covers en externe accu’s juist meer aandacht. Deze Mods werden ook bij de originele Moto Z uitgebracht. Toch lekte er onlangs nog een Moto Mod uit in de vorm van een VR headset. Of deze zal worden verkocht is daarom nog maar de vraag.

Kortom, meer focus op minder producten. Denk jij dat de strategie gaat helpen, of is er meer aan de hand bij Motorola?

Acer Aspire V5-591G Series

HIlti 2077977

Lenovo L16D1P32 Batterij 4050mAh 3.82V

Asus B31N1429 Batterij 48Wh 11.4V

Samsung A2514_KSM Laptop-oplader

Hilti B_12/2.6 Batterij 2600MAh 10.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *