De Huawei Y5 Lite eerste Huawei met Android Oreo Go

Huawei is goed vertegenwoordigd op het Mobile World Congress. Niet alleen met nieuwe high-end tablets, maar ook met een budgetsmartphone. De Huawei Y5 Lite is de eerste telefoon van het bedrijf dat draait op Android 8.1 Oreo Go.

Android Go

Google kondigde in december al aan dat het bedrijf een speciale Android Oreo-versie heeft voor de budgetmarkt. Het duurde even voordat we de eerste toestellen mochten ontvangen. Inmiddels heeft ook Huawei Android 8.1 Oreo Go omarmd. Het bedrijf kondigt namelijk de Huawei Y5 Lite aan. Een budgetmodel dat draait op deze relatief nieuwe versie van Android.

Het model is nog niet officieel aangekondigd maar via firmware files is het duidelijk dat het gaat om de Huawei Y5 Lite 2018. De bestanden zijn ontdekt door FunkyHuawei. Hij maakt het mogelijk gemaakt om verschillende Huawei- en Honortelefoons te updaten en unbricken. Het is opvallend dat Huawei geen codenaam heeft gebruikt voor de telefoon. Dat betekent dat de telefoon waarschijnlijk zeer binnenkort beschikbaar zal zijn.

We weten dat het een Android Go-toestel is vanwege de software die in de firmware is gevonden. Zo staan Assistent Go, Gmail Go, Maps Go, Search Go en YouTube Go geïnstalleerd op de telefoon. In de configuratiebestanden zijn ook een aantal specificaties gevonden. Zo is de motor in de Y5 Lite een MT6737m-SoC. Het scherm heeft een resolutie van 854 bij 480 pixels. Verder is er eigenlijk niets bekend over deze telefoon, geen schermformaat of welke camera’s er in de telefoon zullen zitten.

Beschikbaarheid

De telefoon heeft als volledige titel de Huawei Y5 Lite 2018. We kunnen dus aannemen dat de telefoon nog dit jaar beschikbaar zal zijn. Voor de prijs, kleuren en releasedatum zullen we op de officiële aankondiging moeten wachten.

Lenovo L13M6P71 Batterij 420mAh/50Wh 11.1V

LENOVO L14C3K31 Batterij 9600mAh/36Wh 3.75V

HP PCA222 633196-001 PS-6221-7 Laptop-oplader

Philips HF12 Laptop-oplader

CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *