Levensduur van laptopaccu verlengen

Of u het wilt of niet, de levensduur van uw laptopaccu zal vroeg of laat achteruit gaan. Echter kunt u dit proces zelf vertragen. Lees onderstaande tips om te leren hoe u dit moet doen!

Sluit de stroomkabel optijd aan

Wacht niet te lang met het opladen van uw laptop. Het beste is om uw laptopaccu nooit volledig, of bijna volledig, leeg te laten lopen. Hierdoor zal de capaciteit van uw accu minder snel achteruit gaan.

Gebruik uw laptopaccu zo min mogelijk

Wanneer uw laptop aan een stroomkabel zit, kunt u de laptopaccu het beste verwijderen. Bij noodzaak kunt u deze dan weer terugplaatsen. Ook dit zorgt ervoor dat uw laptopaccu minder snel achteruit zal gaan.

Let op! Zorg ervoor dat de laptopaccu tussen de 50 en 75 procent is opgeladen wanneer u deze verwijdert!

Houd de temperatuur van uw laptopaccu in de gaten

De kwaliteit van een laptopaccu gaat achteruit wanneer deze te vaak te warm wordt. Voorkom daarom dat de laptop teveel moet laden. Dit gebeurt meestal bij het spelen van zware games of het gebruiken van grote programma’s zoals Adobe Photoshop.

Zorg er daarnaast voor dat u uw laptop nu en dan van stof ontdoet.

Wanneer u merkt dat uw laptopaccu te heet is, stop deze dan niet in een koelkast of vriezer. Dit kan zeer schadelijk zijn voor zowel de laptopaccu als uw koelkast of vriezer!

Dell K2R82 312-1160 Batterij 30WH 11.1V

ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader

Msi BTY-L76 Batterij 5400MAH 11.1V

LENOVO L12L4A02 4INR19/66 Batterij 32WH 14.4V

Panasonic CF-VZSU66U Batterij 43Wh 7.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *