General Mobile presenteert met GM 8 Go zijn eerste Android Go-toestel

Google had al aangegeven dat er tijdens MWC één of meerdere Android Go-toestellen zouden worden aangekondigd. Nu zijn er beelden opgedoken van de General Mobile GM 8 Go. Dit is het eerste toestel van de General Mobile die op Android Go draait.

Android Go

Je zou het wel eens vergeten kunnen zijn. Android Go, waar kennen we dat ook alweer van? Android Go is een lichtgewicht-versie van Android, specifiek bedoeld om soepel te draaien op minder krachtige toestellen. Android One nam voorheen deze rol op zich, maar richt zich de laatste tijd steeds meer op mid-range smartphones. Android Go is gericht op low-end smartphones, waar kracht nog geen grote rol speelt. Zo zijn er de laatste tijd al diverse Google-apps uitgekomen zoals Assistant Go, Google Go, etc die speciaal voor Android Go zijn bedoeld. Deze apps werken onder andere beter zonder internetverbinding.

Er komen echter ook nog een aantal smartphones met Android Go aan. Nu zijn er beelden opgedoken van wat het eerste echte toestel met Android Go zou kunnen zijn. Het betreft hier de General Mobile GM8. Als je deze naam kent, dan kan dat kloppen. General Mobile produceert namelijk ook Android One smartphones en is de GM8 al te koop als Android One versie. Er komt volgens Android Authority echter een speciale versie van de smartphone aan, genaamd GM8 Go.

Specificaties zijn een 18:9 5.5 inch scherm met een resolutie van 1440 x 720 pixels. Dit gaat samen met een MediaTek 6739 chipset en 1GB werkgeheugen. De 6739 is een quad-core chipset uit het vierde kwartaal van 2017, gemaakt op het 16nm-procede. Daarnaast is er een grote 3.500 mAh accu aanwezig. In combinatie met de zuinige chipset zal dit theoretisch voor een lange accuduur moeten zorgen. 16GB opslag, een 13 megapixel camera achter en 5 megapixel camera voor zijn ook aanwezig. Een koptelefoonaansluiting, vingerafdruksensor aan de achterkant en Android 8.1 Oreo Go maken de specificaties compleet.

Op MWC wordt daarnaast de aankondiging van de Nokia 1 verwacht, ook een toestel draaiend op Android Go. Of we deze smartphones in Nederland kunnen verwachten is nog maar de vraag, aangezien de Benelux niet in de doelgroep van Android Go ligt. Over prijzen en beschikbaar is nog geen informatie bekend, maar hier zullen we hopelijk snel achterkomen!

[update 26-2] Ondertussen blijkt dat de GM 8 Go op de Google-stand op MWC aanwezig is en bovenstaand gerucht op waarheid berust. Specificaties zijn hierop aangepast. Prijzen en beschikbaarheid zijn verder nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *