Nokia 8 Pro heeft Snapdragon 845 en draaibaar camera-systeem

Er duiken nu geruchten op over de komst van de Nokia 8 Pro, een high-end-variant van de Nokia 8. Dit toestel zou een Snapdragon 845 krijgen en een draaibare cameralens.

Nokia 8 Pro

Volgens bronnen zou er in het derde kwartaal van dit jaar een nieuw high-end-Nokiatoestel op komst zijn, de Nokia 8 Pro. Men sprak ook al over de komst van de Nokia 10 maar de 8 Pro zou wel eens dit toestel kunnen zijn.

Dit toptoestel zou worden voorzien van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 845 samen met de Adreno 630-gpu en een geavanceerde camera. Deze camera dook begin dit jaar ook al op en bronnen bevestigen nu het bestaan ervan. De camera wordt gemaakt door Carl Zeiss, de fabrikant waar Nokia al voor meer toestellen mee heeft samengewerkt. De cameramodule op het toestel zou draaibaar zijn om te kunnen wisselen tussen afstand van scherpstellen.

Verder wordt er gesproken over een vingerafdrukscanner op de achterzijde, een 18:9-scherm en een behuizing van 3D-glas. Verder is er nog niet veel bekend over de specificaties. De camera zou niet veel verschillen van die van de Nokia 8. Dit toestel heeft twee 13 megapixelcamera’s aan de achterzijde. De ene schiet foto’s in kleur, en de ander in zwart-wit. Beide camera’s hebben een diafragma van f/2.0 en phase-detection autofocus om snel te kunnen focussen.

Beschikbaarheid

De bron zou volgens NPU betrouwbaar zijn maar Nokia kan altijd nog beslissen om veranderingen door te voeren aan een concept. Er is nog van alles mogelijk dus. De Nokia 8 Pro zou volgens de bron in augustus/september aan het publiek getoond gaan worden.

Aanstaande zondag zijn we aanwezig bij de persconferentie van Nokia in Barcelona. Daar hopen we in ider geval de wereldwijde release van de Nokia 6 (2018), de Nokia 7+, de Nokia 1 en de Nokia 9 te zien.

MSI A12-120P1A Laptop-oplader

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

ASUS C32-N750 Batterij 69Wh 11.1V

Lenovo 45N1025 45N1024 Batterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *