Mogelijk creditcard-misbruik na betalingen op OnePlus-website

Op het forum van OnePlus ontstond in het weekend wat onrust. Het bleek dat er afschrijvingen waren gedaan nadat er iets gekocht was op de website van OnePlus. OnePlus neemt de klachten serieus, maar weerlegt ook of de veiligheid van hun website te kort zou schieten.

 Creditkaarten misbruikt

OnePlus weet weer eens het nieuws te halen, maar het lijkt erop dat ze bij dit nieuws geen baat kunnen hebben. Een aantal gebruikers van het OnePlus-forum maakten dit weekend melding van ongewilde creditkaart-betalingen. Er werd een verband gelegd tussen betalingen die eerst op de OnePlus-website gedaan werden en de ongeoorloofde afschrijvingen die plaatsvonden.

Eén gebruiker heeft een enquête gehouden onder de lezers van het forum. En er hebben zich 64 personen gemeld die hetzelfde is overkomen. OnePlus staat er bekend om in goed contact te staan met zijn community en een reactie kon en mocht dan ook niet uit blijven.

OnePlus stelt dat ze de problemen zeer serieus nemen. Ze niet kunnen alleen niet verklaren wat het verband is tussen uitgaven op de site en de illegale transacties die hierop volgden. Hier wordt een grondig onderzoek naar ingesteld.

Magenta

Er werd in de discussie op het forum gesteld dat het gebruik van Magenta-software voor een kwetsbaarheid gezorgd zou kunnen hebben. In 2016 kwam er nieuws naar buiten  dat er een bug gerepareerd zou zijn op het e-commerce platform. OnePlus geeft in een reactie aan dat zij in 2014 hun op Magento-gebaseerde software zo goed als herschreven hebben. In de programmatuur worden geen creditcardgegevens opgeslagen. Om dit te benadrukken wordt uitgelegd dat van het creditcardnummer enkel begin- en eindgetallen worden opgeslagen. Complete gegevens zou OnePlus naar eigen zeggen niet in bezit hebben.

Het blijft dus een raadsel of en dan hoe de gegevens via de OnePlus-site verkregen zijn. OnePlus raadt iedereen die getroffen is aan contact op te nemen met zijn of haar bank. Betalingen kunnen zo stopgezet en kunnen waar mogelijk teruggeboekt worden. In de tussentijd belooft OnePlus het probleem in samenwerking met zijn partners op te sporen en aan te pakken. Voor commentaar en suggesties staat OnePlus open en hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de volgende link.

MSI BTY-M6D Batterij 7800mAh 11.1V

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *