Bèta-test Huawei P10 en P10 Plus voor Android 8.0 Oreo begonnen

In Roemenië is het bèta-programma voor Android 8.0 Oreo voor de Huawei P10 en P10 Plus begonnen. Gebruikers kunnen zich inschrijven via een speciale app genaamd bèta. Als alles volgens plan verloopt is de definitieve update eind februari klaar.

Oreo bèta Huawei P10 en P10 Plus

Android Oreo komt eraan voor de Europese toestellen van de Huawei P10 en Huawei P10 Plus. Dit blijkt uit een bèta-test die is geopend door Huawei in Roemenië. In China is Android 8.0 Oreo al officieel uitgerold als stabiele versie naar de Huawei P10 en P10 Plus. Blijkbaar zijn de onderlinge verschillen tussen deze continenten zo groot, dat er een nieuwe bèta-test moet worden opgestart om alles door goede banen te leiden.

Via deze link kom je op een site waar je je kan opgeven voor de bèta-test, indien je in Roemenië woont. Je moet een app genaamd bèta downloaden, je device-ID opgeven, en vervolgens bij beschikbare projecten staat er als het goed is een optie voor de Oreo bèta. Hierna ontvang je automatisch een melding dat er een update beschikbaar is. Dit gaat gewoon OTA, oftewel: gewoon downloaden en installeren. Er wordt op de site ook genoemd hoe je weer kan uitschrijven van de bèta, alleen niet of je naar bijvoorbeeld Nougat wordt teruggezet, enkel dat je geen komende bèta-updates meer ontvangt. Hier is dus nog nog wel enige onduidelijkheid over.

Zoals genoemd is de bèta-programma alleen in Roemenië beschikbaar. Ik heb zelf al geprobeerd om de URL aan te passen naar oa. Nederland, maar dit had helaas geen effect. PhoneArena laat wel weten dat de definitieve versie van Oreo eind februari klaar moet zijn, dus als je dit geduld nog kan opbrengen moet het nog wel lukken. Wil je weten of jouw Huawei-toestel ook Oreo ontvangt? Huawei heeft al een lijst vrijgegeven, maar daar ontbreken nog veel toestellen op. Hopelijk komt hier nog verandering in.

Android 8.0 Oreo EMUI 8.0

Eerder toen de Mate 10 met standaard Android Oreo werd aangekondigd bleek al dat toestellen met EMUI 8.0 stukken sneller zijn. Het starten van apps en geheugenbeheer is in deze versie tot 12% sneller. Daarnaast wordt de interface slimmer en zal het adviezen geven op basis van locatie en gebruik.

Daarnaast is er de Smart Screen-functie voor een slimme split-screeninterface, zodat je twee apps naast elkaar kunt gebruiken. Kortom, genoeg om naar uit te kijken!

*Update 15-01-2018: Er zijn details bekend over een aantal functies in de publieke bèta-test voor de Huawei P10 en P10 Plus. Er is namelijk een changelog met alle info opgedoken. Zo zien we onder andere de vermelding van EMUI 8.0, een zwevende navigatiedock, vernieuwd instellingenmenu, een prullenbak voor de gallerij-app, synchronisatie met LinkedIn voor contactpersonen, twee Bluetoothverbindingen tegelijkertijd kunnen opzetten, heel veel snelheidsverbeteringen en nog veel meer.

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Akoya A41-B34 A32-B34 Batterij 2600mah 14.4V

Toshiba PA5036U-1BRS Batterij 3000mah 14.4V

MSI ADP-150VB B Laptop-oplader

Acer ADP-135KB PA-113-05 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *