Welkom bij HP Klantondersteuning

Dit document is van toepassing op HP en Compaq notebooks.
Het uitbreiden van het geheugen helpt de prestaties van het systeem te verbeteren. Met behulp van de stapsgewijze instructies in dit document kunt u het RAM-geheugen voor alle HP en Compaq notebook-computers uitbreiden. De afbeeldingen komen mogelijk niet overeen met uw computermodel, maar de stappen zijn wel van toepassing.
Lees alle instructies aandachtig alvorens u het geheugen probeert te installeren.

  OPMERKING:
Schaf geen geheugenmodules aan voordat u weet welk type geheugen door de computer wordt gebruikt, wat de maximale hoeveelheid geheugen is waar de computer mee kan omgaan en wat de configuratie van de geheugensleuven is.

 OPMERKING:
Het geheugen in sommige notebookmodellen kan niet worden vervangen of worden geüpgraded.
Het productnummer van de HP Notebook-pc vinden

U moet het exacte productnummer van de computer weten om vervangende interne componenten, zoals geheugen, te kunnen bestellen. Voor vele HP notebooks zijn het productnummer en serienummer op een label op de onderkant van de computer afgedrukt. Het productnummer en serienummer zijn ook afgedrukt op de buitenkant van de doos waarin de computer werd geleverd.
Productnummerlocaties kunnen variëren en er zijn talloze manieren om het productnummer van uw notebook te vinden. Voor meer hulp bij het zoeken van het productnummer raadpleegt u Hoe vind ik het modelnummer of productnummer?.

 OPMERKING:
Op de behuizing bij het toetsenbord of op het frame rond het beeldscherm wordt mogelijk een algemene productnaam vermeld, maar die biedt niet voldoende informatie voor het bestellen van vervangende onderdelen.Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden (de hoeveelheid geheugen die is geïnstalleerd, het ondersteunde maximum en het type geheugen)

Belangrijke geheugenupgrade-informatie bevindt zich in het document met specificaties voor uw HP notebookcomputer en in de Onderhouds- en servicehandleiding. Als u productspecificaties en informatie over het geheugen voor uw specifieke computer zoekt, gebruik dan zowel het document met specificaties als de Onderhouds- en servicehandleiding. U kunt de categorie Productinformatie op de ondersteuningspagina voor uw computermodel gebruiken om specificaties en de Onderhoudshandleiding te vinden, of u kunt als volgt uw productspecificaties zoeken:
Document met specificaties

Voor algemene informatie over een geheugenuitbreiding raadpleegt u het document met specificaties voor uw specifieke notebookcomputer.
U kunt de categorie Productinformatie op de ondersteuningspagina voor uw computermodel gebruiken om het document met specificaties te vinden, of u kunt als volgt uw productspecificaties zoeken:
 1. Voer in het zoekveld (of het veld Vraag of Zoektermen) bovenaan deze pagina het productnummer van uw computer, een spatie en het woord ‘specificaties‘ in.
  Bijvoorbeeld:
  RQ877AS specificaties
 2. Klik op de pagina met zoekresultaten op de koppeling die overeenkomt met de productspecificaties van uw computermodel.
 3. Raadpleeg de sectie Geheugen in het document met productspecificaties voor specifieke informatie over het geheugen voor uw computer.
  • Hoeveelheid geïnstalleerd geheugen – De hoeveelheid geheugen die momenteel op uw computer is geïnstalleerd. Zie Verifiëren hoeveel geheugen kan worden toegevoegd om te verifiëren hoeveel geheugen op dit moment in uw computer is geïnstalleerd.
  • Maximaal ondersteund geheugen – Trek de hoeveelheid geheugen die reeds is geïnstalleerd af van de maximaal ondersteunde hoeveelheid om te achterhalen hoeveel geheugen u kunt aankopen. U kunt ook de maximaal toegestane hoeveelheid aanschaffen en het geheugen vervangen dat momenteel is geïnstalleerd. Zodra u het maximum geheugen voor uw systeem kent, controleert u Maximaal geheugen dat door besturingssysteem wordt ondersteund om te zien hoeveel geheugen uw versie van Windows kan ondersteunen. Gebruik het lagere van deze twee getallen als uw maximaal geheugen.
  • Type geheugen (inclusief snelheid) – HP adviseert om in alle sleuven hetzelfde type geheugen te gebruiken (gelijke hoeveelheid, gelijke snelheid en gelijke fabrikant). Voor de beste prestaties schaft u het snelste geheugen aan dat het moederbord ondersteunt.
  LET OP:
  Vanwege de hoeveelheid mogelijk configuraties zijn sommige moederborden mogelijk niet geschikt voor een goede configuratie van het geheugen als de serie ‘small outline dual in-line memory modules’ (SO-DIMM’s) een SO-DIMM bevat van een andere fabrikant, met een andere CAS-latentiewaarde of met een hogere dichtheidswaarde (hoog en laag samen gebruikt). Controleer of alle SO-DIMM’s hetzelfde artikelnummer hebben, van dezelfde fabrikant zijn en voldoen aan de basisvereisten voor uw moederbord. Als dit niet het geval is, verzeker u er dan van dat u het geheugen kunt retourneren als het niet door het systeem wordt herkend nadat u het nieuwe geheugen hebt geïnstalleerd.
  Onderhouds- en servicehandleiding

  Voor computergeheugen- en upgrade-informatie die iets gedetailleerder is en specifiek gericht op uw serie of computermodel raadpleegt u de Onderhouds- en servicehandleiding. Informatie over geheugenonderdeelnummers, typen compatibel RAM en het aantal geheugensleuven vindt u in de onderhoudshandleiding.
  1. Voer in het zoekveld (of het veld Vraag of Zoektermen) bovenaan deze pagina het productnummer van uw computer, een spatie en het zoekargument onderhouds- en servicehandleiding in.
   Bijvoorbeeld:
   RQ877AS Onderhouds- en servicehandleiding.
  2. Klik op de pagina met zoekresultaten op de koppeling die overeenkomt met de productspecificaties van uw computermodel.
  3. Raadpleeg de sectie Geheugen in uw Onderhouds- en servicehandleiding voor specifieke informatie over het geheugen, zoals de nummers van reservegeheugenmodules, de compatibele processors en specificaties van de geheugenmodules.
  4. Noteer de informatie die nuttig is wanneer u nieuwe geheugen koopt.
   LET OP:
  Vanwege de hoeveelheid mogelijk configuraties zijn sommige moederborden mogelijk niet geschikt voor een goede configuratie van het geheugen als de serie ‘small outline dual in-line memory modules’ (SO-DIMM’s) een SO-DIMM bevat van een andere fabrikant, met een andere CAS-latentiewaarde of met een hogere dichtheidswaarde (hoog en laag samen gebruikt). Controleer of alle SO-DIMM’s hetzelfde artikelnummer hebben, van dezelfde fabrikant zijn en voldoen aan de basisvereisten voor uw moederbord. Als dit niet het geval is, verzeker u er dan van dat u het geheugen kunt retourneren als het niet door het systeem wordt herkend nadat u het nieuwe geheugen hebt geïnstalleerd.

  Bepalen waar uw geheugen zich bevindt

  Geheugen bevindt zich in het compartiment van de geheugenmodule aan de onderkant van de meeste HP notebooks. In de sectie Verwijderen en terugplaatsen van de Onderhoudshandleiding vindt u gedetailleerde instructies voor zoeken naar het geheugen. Op sommige HP notebooks zit het compartiment van de geheugenmodule onder het toetsenbord. Als het compartiment van de geheugenmodule voor uw notebook zich onder het toetsenbord bevindt, adviseert HP om contact op te nemen met een door HP geautoriseerde ondersteunings- of reparatiedienst voor hulp bij het bestellen en vervangen van het geheugen.
  Bepalen hoeveel geheugen u kunt toevoegen

  Voor het uitbreiden van geheugen moet u controleren hoeveel geheugen er momenteel is geïnstalleerd om vast te stellen hoeveel geheugen er kan worden toegevoegd. Volg een van de onderstaande stappen om de exacte geheugenconfiguratie te vinden en om te weten te komen hoeveel geheugen er kan worden aangeschaft en geïnstalleerd.
  Kies een van de volgende secties om de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen te verifiëren, al naargelang de computer is in- of uitgeschakeld:
  Geheugen installeren

  Op de meeste HP en Compaq notebookcomputers kunt u het geheugen heel makkelijk uitbreiden met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Voer de volgende stappen uit om geheugen in uw computer te installeren. Als u na het bekijken van de stappen niet zeker bent of u de installatie zelf kunt uitvoeren, neem dan contact op met een erkende HP ondersteuningsprovider voor technische ondersteuning.
     OPMERKING:
  Als iemand anders dan HP het geheugen installeert of opwaardeert, valt eventuele schade die wordt veroorzaakt door het geheugen en/of door de persoon die het geheugen installeert of opwaardeert niet onder de productgarantie. De klant is aansprakelijk voor alle risico’s en schade die gepaard gaan met een dergelijke installatie of upgrade.
  OPMERKING:
  Deze stappen zullen voor meeste notebookcomputermodellen werken. Om stappen voor uw specifieke computer te zoeken, typt u het modelnummer van uw computer en geheugen vervangen in het zoekveld boven in dit venster. Als u bijvoorbeeld een HP Mini 210-3000 hebt, zoekt u naar 210-3000 geheugen vervangen. Raadpleeg de gebruikershandleidingen als u geen geheugenvervangingsprocedure voor uw computermodel kunt vinden.
  Stap 1: Stroomtoevoer opheffen
  Om alle stroomtoevoer van de computer te verwijderen en abusievelijke schade aan de elektronische onderdelen te vermijden, moet u het volgende doen:
  1. Schakel de computer uit door de aan/uit-knop circa 30 seconden ingedrukt te houden.
  2. Koppel de netadapter los van het notebook.
  3. Schuif en houd de accuontgrendeling in de ontgrendelde stand.
  4. Til de accu met uw vinger omhoog en verwijder deze.
  Stap 2: Het geheugen plaatsen

  Voer deze stappen uit om het nieuwe geheugen te plaatsen:
  1. Draai de notebook om en plaats deze op een stevige ondergrond.
  2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om het klepje op het compartiment van de geheugenmodule verwijderen.
   Noteer met name de volgende informatie die wordt genoemd. Deze informatie is nuttig wanneer u geheugen koopt en bij het uitvoeren van de volgende stappen.
  3. Terwijl de klep is verwijderd en voordat u het geheugen aanraakt, moet u uzelf aarden om eventuele statische elektriciteit te ontladen.
  4. Bij het losmaken van het geheugen kunt u het beste een klein houten voorwerp of uw nagel gebruiken om de klemmetjes, die de uiteinden van het RAM-geheugen op hun plaats houden, uit elkaar te duwen.
   LET OP:
  Houd de geheugenmodule alleen aan de randen vast om beschadiging te voorkomen. Raak de metalen contactpunten niet aan.
  1. Plaats verwijderde geheugenmodules ter bescherming in een antistatische verpakking.
  2. Haal het nieuwe geheugen uit de beschermende antistatische verpakking en houd het geheugen bij de uiteinden vast.
  3. Plaats de gouden contactpunten in de connector (beugel) en duw het geheugen voorzichtig en stevig in de juiste positie. Zodra het geheugen op de juiste plaats zit, hoort u de klemmetjes klikken.
  4. Plaats de klep terug en draai de schroeven vast.

  ASUS C21N1334 Batterij 38WH 7.6V

  LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

  Bose 300769-003 Batterij

  Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

  MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *