Huawei P Smart officieel: middenklasser met dubbele camera en 18:9-beeldscherm voor €259

Huawei heeft niet gewacht tot het MWC van eind februari om een nieuw toestel uit te brengen. Vandaag presenteerden ze in een ontbijtsessie de Huawei P Smart.

Huawei

Het Chinese Huawei heeft ooit de Nederlandse markt veroverd met toestellen die veel boden voor weinig geld. Tegenwoordig doen ze ook mee in het duurdere segment zoals met de Huawei Mate 10 Pro maar het toestel dat vandaag gepresenteerd werd laat zien dat ze nog steeds producten kunnen maken die veel bieden voor een scherpe prijs.

Huawei P Smart

De Huawei P Smart omarmt ook de nieuwe 18:9-trend en is hier te zien op een 5.65 inch IPS FullView-beeldscherm. Dit brengt de slanke vormgeving met smalle randen rondom het scherm, net als de LG Q6, naar de betaalbare middenklasse. Het toestel heeft een dubbele camera aan de achterzijde met een 13 en een 2 megapixelresolutie. Dat zijn niet de specificaties die we zien in bijvoorbeeld een Huawei P10 maar desondanks moet dit acceptabele plaatjes opleveren.

De processor komt uit de eigen fabriek en is een Huawei Kirin 659 met negen rekenkernen en een kloksnelheid van 2.36 GHz. Het werkgeheugen is 3GB groot en de interne opslag 32GB. De laatste kun je ook uitbreiden met een microSD-kaart. Daarnaast is er verrassend genoed nog steeds een microUSB-aansluiting aan de onderzijde te zien met daarnaast een 3.5mm-ingang voor de hoofdtelefoon.

Het design van de Huawei P Smart wordt premium genoemd door de metalen kast en de ronde afwerking. Huawei richt zich met deze Huawei P Smart vooral op de jongere doelgroep, mede daarom zit er een goede accu in het toestel. Met 3000 mAh moet de gebruiker makkelijk een dag kunnen doorkomen zonder naast een stopcontact te zitten.

Het toestel draait op Android 8.0 Oreo en Huawei doet de belofte dat de beveiligingsupdates zeker twee jaar blijven doorlopen, over versie-updates doen ze geen uitspraak. Het toestel zal in twee versies op de markt verschijnen, een dual-sim versie voor de open markt (MediaMarkt, Coolblue, et cetera) en een single-sim versie voor de providers zoals T-Mobile.

Lenovo L14D2P31 Batterij 7000mAh/26.60wh 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *