Bèta-update brengt Face Unlock voor OnePlus 3 en OnePlus 3T

Vorige week werd beloofd dat Face Unlock mogelijk zou worden gemaakt voor de OnePlus 3 en de OnePlus 3T. OnePlus laat er geen gras over groeien en is gestart met het uitrollen van een update waarin deze feature verpakt zit.

Face Unlock

Op de Consumer Electronics Show, vorige week in Las Vegas deed OnePlus-topman Carl Pei de belofte dat Face Unlock naar de OnePlus 3 en de OnePlus 3T zou komen. Nu, minder dan een week later is de functie meegekomen in de OxygenOS Open Beta 30. De Face Unlock-feature was al beschikbaar voor de nieuwere toestellen van OnePlus. Het is niet zo veilig als het gebruik van de vingerafdrukscanner en daarom kun je de functie niet gebruiken voor het doen van betalingen. Naast Face Unlock zijn er in de update nog een aantal verbeteringen meegekomen.

Nieuw in de launcher

Zo is ook de launcher voorzien van een update.  Deze  is gepromoveerd naar versie 2.3 en daarin zijn nu ook nieuwe categorieën toegevoegd aan de drawer. Er is een optie die je helpt een naam te bedenken voor een mapje met applicaties, ‘Auto folder tagging’ genaamd.

Het klok-icoontje is nu dynamisch en dit betekent dat je nu de actuele tijd kan aflezen van het icoontje. De notificatie-stipjes die je als teller vaak op icoontjes ziet, zijn tevens geoptimaliseerd. Zo zal het blauwe stipje bij nieuw geïnstalleerde applicaties, na 15 dagen vanzelf verdwijnen. Dan is de nieuwigheid er ook wel vanaf. Verder zijn er wat tips toegevoegd voor het gebruik van de launcher.

OnePlus Switch

De OnePlus Switch-app is nu ook beschikbaar, Met deze app kun je eenvoudig je date van de ene OnePlus naar de andere overzetten. Zo wordt een upgrade naar de nieuwste OnePlus nog wat aantrekkelijker. Verder zijn er verbeteringen aangebracht in de prestaties en is er ongedierte verwijderd.

Met de update komen niet enkel verbeteringen. Gebruikers van het bèta-programma hebben eerder aangegeven dat camera-apps van derde partijen niet werken. OnePlus heeft hier in de release-notes niets over gezegd, dus het lijkt erop dat ze dit probleem nog niet getackeld hebben.

Dell L240EM-00 Laptop-oplader

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *