Met dit trucje gaat de batterij van je laptop langer mee

Je bent aan het werk, hebt allerlei tabbladen openstaan, en nee, je kunt ze niet sluiten. Je moet gewoon makkelijk kunnen switchen. Maar je merkt wel dat je laptop een stuk langzamer wordt en je batterij in mum van tijd leeg is…

Dankzij deze trucjes gaat je batterij een stuk langer mee.

Ctrl, alt, delete
Op Windows kun je makkelijk zien hoe je geheugenverbruik ervoor staat, door ctrl, alt, en delete tegelijk in te drukken. Je komt dan terecht bij taakbeheer. Soms zie je dan dat een programma op de achtergrond je computer langzaam maakt, bijvoorbeeld Photoshop of foto-viewer. Werk je in Chrome? Dan ga je naar de browser toe en houd je de shift- en escapetoets tegelijkertijd ingedrukt. Zo krijg je het overzicht van de tabbladen die je open hebt staan en welke je computer zo traag maken. Nu kun je een keuze maken: welke heb je écht nodig en welke verbruiken teveel energie?

Mac
Als je een Mac hebt, dan ga je naar activiteitenmonitor door de commandtoets en de spatiebalk tegelijk in te drukken en ‘activity monitor’ te typen. Het proces dat de meeste energie vergt, staat bovenaan. Ga hierna naar Google Chrome. Hier vind je taakbeheer (dit staat onder het knopje met de drie streepjes). Klik daarna op ‘meer hulpprogramma’s’. Hier zie je welke tabbladen het zwaarst zijn voor je  laptop. Nu kun je alle tabbladen die teveel energie kosten sluiten.

Et voilà! Hopelijk gaat je batterij nu een stuk langer mee!

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

HP 503377 Laptop-oplader

Motorola FL40 Batterij 3425/3630mAh

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

ASUS C11P1501 Batterij 3000mah 3.85V-4.4v/11.5wh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *