Parallels Desktop voor de Mac

Windows 7 op je Apple Macintosh gebruiken kan tegenwoordig op meerdere manieren. De twee meest gebruikte zijn het in het OSX ingebouwde Bootcamp van Apple en het hier besproken Parallels Desktop. Beide programma’s bieden de mac-gebruiker, mocht hij of zij daar behoefte aan hebben, de mogelijkheid om ook het Windows OS te gebruiken.

Algemeen

Sinds 2008, de komst van de Mac-computers met Intel-chips, heeft de firma Parallels een software-pakket op de markt wat het mogelijk maakt om het Windows besturingssysteem ook op je Apple Macintosh te gebruiken. Het pakket Parallels Desktop is een zogenaamde ‘Virtual-Machine’ , een stukje software dat een fysieke computer nabootst.

Installatie en gebruik

Het installeren van Parallels Desktop gaat op dezelfde manier als alle andere mac-installaties, een kweste van slepen en neerzetten in je programma’s folder. Om vervolgens Windows op je Mac te draaien heb je een geldige Windows versie nodig, ik heb zelf Windows XP en Windows 7 met succes geprobeerd. De installatie van Windows gaat hetzelfde als je dat op een PC gewent bent, dezelfde schermen, dezelfde instellingsmogelijkheden. ook is het mogelijk om verschillende versies van Windows naast elkaar te gebruiken, in Parallels Desktop kun je heel eenvoudig kiezen welke je wil gebruiken.

Na installatie van Windows is het dus mogelijk om Windows programma’s te gebruiken op je Mac. Parallels draait Windows op een afzonderlijk, afgeschermd, deel van je harde schijf draait zodat je niet bang hoeft te zijn voor eventuele virus aanvallen die ook je Mac gegevens zouden aanvallen. Je kunt Parallels Desktop in verschillende ‘modussen’ gebruiken. Extra venster, volledig scherm of een hele handige, de zogenaamde ‘coherence modus’ waarbij Windows bijna naadloos aansluit bij de mac-omgeving. Bij het gebruik van Parallels met Windows merk je nauwelijks dat je op een Mac bezig bent behalve dat je af en toe weer Ctrl+C in plaats van Cmd+C gebruikt, het uiterlijk en het gevoel zijn net alsof je op een ‘normale’ PC met Windows aan het werk bent. Ook Windows spellen spelen kan op deze manier op een Mac, de laatste versie van Parallels ondersteund 64-bit, 5.1 geluid en heeft de laatste DirectX grafische software.

Persoonlijke kanttekening

Eigenlijk wil je als Mac-gebruiker het liefst zo weinig mogelijk met Windows te maken hebben en daar kan ik ook wel inkomen. De meeste software voor Windows is er inmiddels ook voor de Mac. Mocht het toch zo zijn dat je veel PC-software hebt die niet te vervangen is door Mac-software dan is de mogelijkheid om Windows te gebruiken op je Mac er dus wel degelijk in de vorm van Parallels Desktop. Ik gebruik Parallels nu zelf zo’n 3 jaar en ben zeer te spreken over het programma. Op momenten dat je even Windows nodig hebt biedt de software je als Mac-gebruiker op een eenvoudige manier deze mogelijkheid. En tsja, als het zelfs door Apple wordt aanbevolen…

BATTERIJ MEDION BTP-DSBM – 11.1V – 5000mAh/55.5Wh – accu

Acer PA-1131-16 Laptop-oplader

HP 504965-001 Laptop-oplader

Acbel 250W TFX0220D5WA Laptop-oplader

HP 611484-001 613765-001 Laptop-oplader

HP 611483-001 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *