Telefoon valt uit door de kou: hoe zit dat?

Misschien is het je de afgelopen week al een keer (of 10) overkomen: je telefoon die spontaan uitvalt. Zonder daar een goede reden voor te hebben. Is je batterij leeg? Nee, totaal niet. Dit kan enorme stressmomenten opleveren want wát is er dan in vredesnaam wél aan de hand?

gsm accu

Je telefoon valt uit door de kou

Misschien is het je al opgevallen dat het iets van de laatste dagen of weken is. Daarvoor gebeurde het waarschijnlijk nooit. Dus je raadt het al: het heeft alles met het weer te maken. Je telefoon valt uit door de kou. Nóg een reden om geen fan te zijn van de winter ;-).

De Britse website PCAdvisor legt uit hoe het kan. Het heeft alles te maken met de batterij van je geliefde telefoon. Dit is namelijk een Lithium-Ion-batterij en zo’n batterij werkt dus door bewegende ionen die heen en weer bewegen tussen positieve en negatieve elektroden die ervoor zorgen dat je batterij vol en leeg raakt.

En je raadt het al, die ionen reageren op het weer. Als het heel koud is bevriezen ze als het ware en dan bewegen ze niet meer en dan geeft je batterij er dus maar helemaal de brui aan. Ook als het heel warm is zal je misschien merken dat je batterij veel sneller leeg gaat dan normaal.

Je batterij functioneert het beste tussen de 10 en 30 graden (en dat is het gelukkig meestal) dus nu maar hopen dat het kwik snel weer omhoog gaat. En tot die tijd: hou je telefoon net zo warm als jezelf.

Acer PA-1131-16 Laptop-oplader

Clevo A15-200P1A Laptop-oplader

ASUS PA-1650 90-N6APW2000 Laptop-oplader

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

DELL 4GVGH Batterij 84Wh 11.4V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *