iPhone nat? Wat je kunt doen als je iPhone waterschade heeft

Je bent niet de eerste die de iPhone in water heeft laten vallen. Veel mensen zijn je voorgegaan. Wat je ook doet, het is belangrijk om kalm te blijven. Haal de telefoon zo snel mogelijk uit het water. Hoe langer de iPhone in het water ligt, hoe beter het water kan doordringen in de telefoon. Zet de iPhone uit als deze nog aan is en zet het toestel voorlopig niet weer aan. Laat de iPhone uit als het toestel uit is gegaan door de aanraking met water. Droog de iPhone vervolgens zo snel mogelijk. Een iPhone hoeft niet kapot te zijn nadat deze nat is geworden. Als je geluk hebt is de telefoon automatisch uitgegaan nadat het in aanraking kwam met water. Het is dan mogelijk dat er geen schade is na het drogen van het toestel. Het is echter ook mogelijk dat er kleine problemen zijn bij het gebruik van het toestel. Als de telefoon nog ingeschakeld was dan is het een groter probleem. Water geleidt elektriciteit waardoor bepaalde punten in het circuit teveel lading kunnen krijgen. Het is in dit geval mogelijk dat de telefoon niet meer werkt.

Hoe droog je een iPhone?

Begin met het drogen van de buitenkant van de iPhone met een handdoek of keukenpapier. Probeer ieder gaatje te drogen met het keukenpapier en gebruik een wattenstaafje op de moeilijke plekken. iPhone toestellen hebben geen verwijderbare batterij. Als het een andere telefoon betreft waarbij dit wel het geval is haal dan de batterij eruit en droog de binnenkant ook. Bij een iPhone kan dit niet waardoor het vereist is om de iPhone tijd te geven om te drogen zodat de binnenkant ook droogt. Verwijder ook de simkaart uit de telefoon. Eén van de meest voorkomende gedachten om de iPhone snel te laten drogen is het gebruik van een föhn. Dit is geen goed idee omdat de combinatie van hitte en elektronica net zo slecht voor het toestel is als water en elektronica. Als je dit toch doet zet de föhn dan op de laagste stand en zorg ervoor dat het toestel niet te warm wordt.

De rijst methode

Vul een bakje met rijst en leg de iPhone er bovenop. Voeg vervolgens nog meer rijst toe zodat de gehele iPhone bedekt is door de rijst. De rijst wordt gebruikt om het vocht te absorberen. Zet de bak met rijst voor een raam in de zon en laat het een aantal uur staan. Dit kun je vervolgens hierna nog een keer doen. Leg de iPhone daarna op een droog oppervlak zodat de telefoon verder kan drogen. Trek voor dit alles gerust twee dagen uit. Het gaat erom dat de iPhone van binnen volledig droog is voordat je de telefoon weer aanzet.

Valt het onder de garantie?

De garantie van een iPhone dekt de schade door water niet. De kosten die gepaard gaan met de reparatie van het toestel zijn volledig voor jezelf. Het heeft ook geen nut om te proberen het toestel te laten maken onder de garantie. Er zitten detectoren in de telefoon die aangeven of het toestel in aanraking is geweest met water. De Apple-reparateur kan op deze manier makkelijk zien of er water in het toestel is geweest.

Reparatie van de iPhone

Als de iPhone niet meer werkt dan is het verstandig om te laten kijken of het nog te repareren valt. Er zijn doorgaans verschillende reparatiebedrijven in de grotere steden die het kunnen proberen. Het is immers mogelijk dat reparatie niet mogelijk is. Vertel eerlijk dat de telefoon in aanraking is geweest met water en wat het probleem is. De reparateur kan je vervolgens een goede indicatie van de kosten geven voor het repareren van de telefoon.

Defecte iPhone verkopen

Als de iPhone in het water is gevallen en vervolgens niet meer te repareren valt dan is er nog altijd geld voor te krijgen. Gooi het toestel niet weg maar zoek op het internet naar een opkoper van mobiele telefoons. Deze opkopers zijn ook geïnteresseerd in defecte iPhones. Je ontvangt weliswaar meer geld voor een werkend toestel maar ook voor een defect toestel ontvang je een vergoeding. Op deze paginazijn de opkopers van iPhones te vinden.

Toshiba PA5157U-1BRS Batterij 4160mah/50WH 11.4V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij 5200mah/76.96Wh 14.8V

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

HP 503376-001 Laptop-oplader

HP 504966-001 TFX0220D5WA Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *