Makkelijker screenshots maken (en bewerken) in iOS 11

Vroeger nam je op je iPhone of iPad een screenshot, en dat was het. In iOS 11 biedt de functie een waaier aan nieuwe mogelijkheden om de afbeeldingen te delen en te bewerken.

Je maakt je schermafbeeldingen in iOS 11 nog steeds op dezelfde manier als voorheen, dus door gelijktijdig op de aan/uit-knop én de home-button te drukken. Maar daarna merk je al meteen het eerste verschil. De screenshot verdwijnt niet meteen, maar blijft – in verkleinde vorm – nog een vijftal seconden in beeld staan. Dat geeft je voldoende tijd om de schermafbeelding terug naar de voorgrond te halen, om er vervolgens mee aan de slag te gaan.

Extra in de verf

Advertentie

Vanuit de nieuwe screenshot-editor kun je de afbeelding pijlsnel delen met anderen, via je favoriete app. Maar er zijn ook volop mogelijkheden om de screenshot eerst nog wat te bewerken of van annotaties te voorzien. De toolbox omvat onder meer een gereedschap om uitsneden te maken, (markeer)stiften en potloden in meerdere kleuren, een gommetje om fouten uit te wissen, en een selectiegereedschap om elementen in de schermafbeelding te verplaatsen.

Onder het plustekentje gaan nog meer tools schuil, zoals functies om tekst of zelfs je digitale handtekening in te voeren en – toch wel onze favoriet – een vergrootglas om bepaalde details extra in de verf te zetten. Een assortiment aan vierkanten, rechthoeken, pijlen en tekstballonnetjes maakt het plaatje – letterlijk – compleet.

Nog een belangrijke verbetering: wanneer je klaar bent in de editor krijg je de vraag of je de schermafbeelding wil bewaren (in de app Foto’s) of verwijderen. Eenmaal gedeeld is de kans groot dat je de screenshot gewoon kan wissen. Zo voorkom je dat je fotobibliotheek langzaam maar zeker dichtslibt met beelden waar je uiteindelijk niets aan hebt.

iOS 11 is sinds 19 september beschikbaar voor iPhone en iPad.

PANASONIC CF-VZSU80U Batterij 640MAh/70Wh 10.8V

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

BATTERIJ CLEVO W540BAT-6 – 11.1V – 4400mAh – accu

Nintendo WUP-012 Batterij 1500mAh 3.7V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *