Red je in het water gevallen telefoon

Is je telefoon (of mp3speler) gelijk verloren als je hem per ongeluk in het water hebt laten vallen? Nog niet. Probeer hem eerst te redden met de volgende methode.

Red je telefoon

  1. Haal je telefoon zo snel mogelijk uit het water. De plastic omhulsels van telefoons zitten vrij strak, maar water kan binnen zeer korte tijd bij het binnenste van je telefoon komen. Haal je telefoon er dus snel uit! Wanneer je je telefoon niet snel genoeg uit het water kan halen, is je beste optie om de batterij onder water eruit te halen.
  2. Geen paniek. Je telefoon zal waarschijnlijk niet beschadigd zijn als deze korte tijd in het water heeft gelegen.
  3. Verwijder de batterij als je dit nog niet hebt gedaan. Dit is een van de belangrijkste stappen. Neem niet de tijd om erover na te denken; elektriciteit en water gaan niet samen. Veel onderdelen zullen waterschade overleven wanneer er geen stroom op staat.
  4. Verwijder je SIM kaart. Sommige of al je contacten (met andere data) zou kunnen zijn opgeslagen op je SIM. Voor sommige mensen kan het redden van de SIM kaart meer waard zijn dan het redden van de telefoon zelf. SIM kaarten overleven waterschade goed, alleen moeten niet verwarmd worden.
  5. Droog je telefoon. Natuurlijk moet je zorgen dat je zoveel mogelijk water verwijdert binnen korte tijd. Gebruik nu keukenpapier of toiletpapier om re rest weg te deppen.
  6. Verwijder zoveel mogelijk frontjes, hoesjes en verbindingen van de telefoon.
  7. Leg alle onderdelen van je telefoon in een luchtdichte bak met ongekookte rijst voor een paar uur te rusten. Zo zullen alle laatste beetjes water worden opgenomen door de rijst.
  8. Zet tot slot je telefoon weer in elkaar en zet hem aan.

Telefoon gaat niet meer aan

Nadat je de bovengenoemde stappen hebt uitgevoerd gaat je telefoon niet aan. Als dit het geval is probeer dan, wanneer je zeker weet dat alle onderdelen droog zijn, de batterij op te laden. Wil je telefoon nu nog steeds niet aan gaan dan zal er zeer waarschijnlijk een reparatie of vervangende batterij aan te pas moeten komen.
Telefoon gaat aan, maar niet alles werkt meer

Wanneer dit het geval is heeft je telefoon permanente waterschade opgelopen. Dit kan gebeurd zijn doordat de telefoon aan stond terwijl deze in het water viel. Doordat water stroom geleid kan het zijn geweest dat er iets is doorgebrand.
Je zal in dit geval de garantie moeten aanspreken of je telefoon naar een reparatie winkel brengen.
Geen rijst in huis?

Mocht je geen ongekookte rijst in huis hebben kan je in plaats van rijst de volgende producten gebruiken:

  • Beef jerky
  • Silica Gel

Verder kan je, wanneer je geen van de bovengenoemde producten in huis hebt, je telefoon (niet je batterij!) in de oven laten drogen op een lage stand of een föhn gebruiken om je telefoon droog te krijgen. Deze methodes worden niet aangeraden en zijn dan ook geheel op eigen risico.

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Acer AC13C34 Batterij 2640mAh 11.4V

HP 708457-001 707617-421 708458-001 FP09 Batterij 93WH-9CELL 11.1V(compatible with 10.8V)

Clevo 6-87-W540S-427 Batterij 4400mAh 11.1V

DELL NHXVW Batterij 87WH 11.1V

ACER AP12A3i AP12A4i Batterij 4850mAh/54WH 11.1V

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *