Repareer jouw apparaat en wees goed voor jouw portemonnee en het milieu

Jaarlijks worden in Nederland miljoenen elektronische apparaten weggegooid. Tablets, smartphones, laptops, camera’s, printers, noem maar op. Het resultaat is 100 miljoen kilo e-waste per jaar. Met deze e-waste gaan zeldzame grondstoffen verloren en het winnen van nieuwe grondstoffen is schadelijk voor ons milieu. Hoe kunnen we met z’n allen deze e-waste voorkomen?

Jouw smartphone als herboren 
Stel je eens voor: je staat in de kroeg met jouw smartphone in jouw hand en een biertje in jouw andere hand. Je danst en hebt het naar je zin… Net zoals jouw beste vriend Thomas. Thomas danst ook. Thomas danst jouw telefoon uit jouw handen. Je probeert hem in een reflex nog te redden maar helaas – het scherm van je 2-jarige smartphone barst in 100 stukjes.

Wat zou jij doen? Misschien stuur je hem op en laat je hem maken. Misschien denk je dat hij niet te redden is en schaf je een nieuwe aan. Of denk je dat hij wél te redden is, maar schaf je onder het mom van ‘ik heb hem toch al 2 jaar’ een nieuwe aan. Mogen wij jou wakker schudden?Een nieuwe smartphone kopen is zonde van jouw portemonnee, zonde van het milieu en simpelweg zonde van jouw oude smartphone. Want die gooi jij weg of leg je in een stoffige la, terwijl jouw smartphone met een simpele reparatie nog veel langer mee kan gaan. Bijvoorbeeld door de vervanging van de accu, het scherm of de home-button. Dat geldt voor al jouw apparaten: boormachines, printers, tablets, laptops, camera’s, stofzuigers, mp3-spelers, noem maar op. Een reparatie geeft jouw apparaat een langer leven.

Handig? Fix het zelf!
Al eens gedacht om jouw apparaat zelf te maken? Een accu, knop of scherm vervangen is niet zo moeilijk als je denkt. Met simpele YouTube-tutorials kun jij dit zelf. In ons YouTube-kanaalposten wij regelmatig filmpjes waarin je kunt zien hoe je onderdelen van apparaten kunt vervangen, zoals bijvoorbeeld het scherm van een smartphone. Neem eens een kijkje en fix jouw apparaat. Daarvoor kun je ons gereedschap en onze onderdelen gebruiken.

Niet zo handig? Laat jouw apparaat repareren
Natuurlijk kun je niet altijd weten wat er aan de hand is met jouw apparaat. Misschien heb je een laptop die niet meer werkt en ligt het niet aan het scherm of aan de accu. Waar ligt het dan wel aan? Veel mensen geven het op zo’n moment op en kopen een nieuwe laptop. Dit hoeft helemaal niet! Je kunt nog lang plezier hebben van jouw laptop wanneer je deze voor reparatie opstuurt. Zo hebben wij een repair-afdeling met mensen die alle denkbare apparaten kunnen maken. Op de website kun je gemakkelijk jouw reparatie indienen.

Red jouw apparaat, red de wereld!
De plannen tegen klimaatverandering zijn volop in het nieuws. Gelukkig maar – de klimaatverandering is goed merkbaar. De zeespiegel van de Noordzee is in de periode 1958-2014 acht centimeter gestegen. Dat is deels te wijten aan klimaatverandering (scientias.nl). Wil jij jouw steentje bijdragen om de aarde te beschermen? Begin dan bij jezelf. Door het onnodig weggooien van jouw elektronische apparaten gaan zeldzame grondstoffen verloren. Het winnen van nieuwe grondstoffen zorgt voor schadelijke co2-uitstoot. Denk dus goed na voordat je jouw apparaat weggooit. Door jouw apparaat een langer leven te gunnen, ben je vriendelijker voor het milieu én voor jouw portemonnee.

Wij maken een einde aan de wegwerpeconomie
Wij zijn ReplaceDirect. Wij geloven in een wereld waar zo min mogelijk elektronische apparaten onnodig worden weggegooid. Wij leveren de onderdelen en accessoires van talloze elektronische apparaten. Zo kunnen we met trots zeggen: wij maken een einde aan de wegwerpeconomie.

Om je een duidelijk beeld te geven van wat wij afgelopen vijf jaar samen met onze klanten gerealiseerd hebben:

  • Van 1.095.789 laptops259.498 telefoons en 68.124 tablets hebben we de levensduur verlengd
  • Dit zijn totaal 1.423.411 apparaten.
  • Dit zou zonder reparatie een berg e-waste zijn van maar liefst 2.052.219 kilo, zeg maar zo’n  2000 auto’s.
  • Leg je al deze apparaten achter elkaar, dan kom je tot de Eiffeltoren!

HP 504966-001 TFX0220D5WA Laptop-oplader

Motorola WX30 Batterij 300mAh 3.8V

HP 0957-2385 Laptop-oplader

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

LG 42LA6200 Electronic Products

BATTERIJ MICROSOFT BV-T5E – 3.85V – 3000mAh/11.6wh – Smartphone batterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *