Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Door de accu van jouw telefoon op de juiste manier op te laden, gaat opladen veel sneller, profiteer je langer van een oplaadbeurt en gaat de telefoon accu uiteindelijk langer mee. Maar hoe laad je een smartphone het beste op? In dit artikel lees je onze tips.

Smartphone_reparatie_wachtwoord_700x200

Gebruik de juiste oplader

Een telefoon lader van goede kwaliteit sluit zelf de stroomtoevoer af bij 100%. Zo kun je jouw smartphone met een gerust hart de hele nacht aan de oplader laten. Pas op met opladers van een onbetrouwbare partij! Hier zit vaak geen automatische stop in, waardoor je telefoon te heet wordt. Dit is niet goed voor zowel de accu als het hele toestel.

Is je toestel nieuw? Laad hem dan de eerste keer helemaal op

De fabrikant laadt de accu ongeveer 40% op, voordat hij de fabriek verlaat. Hierdoor zit er precies genoeg stroom in de accu voor tijdens het vervoeren. Wanneer een accu een tijdje niet gebruikt wordt, mag hij namelijk niet te leeg maar ook niet te vol zijn. De eerste keer dat je jouw telefoon oplaadt is het verstandig om hem helemaal vol te laden. Ons advies is om de oplader pas na 5 tot 6 uur los te halen, ook al staat er al lang dat de accu 100% vol is.

Laadt op wanneer jij tijd hebt

Vroeger moest je een telefoon accu helemaal leeg laten lopen, voordat je hem weer mocht opladen. Oude accu’s sleten namelijk per laadbeurt, dus je moest het meeste uit iedere keer opladen halen. Tegenwoordig zijn de smartphone accu’s van een hele andere kwaliteit en is deze tip achterhaald. Laadt je toestel dus gewoon op wanneer jij het wilt, maar laat hem niet helemaal leeg lopen. Geeft je telefoon aan dat hij opladen wil worden? Luister hier dan naar. Verder kun je de accu van jouw telefoon op ieder moment opladen, wat het percentage ook is.

Let op de temperatuur

Je las eerder in dit artikel dat warmte de batterij en de telefoon zelf beschadigd. De temperatuur tijdens het opladen mag niet hoger zijn dan 35 graden. Hier zorg je simpel voor door jouw telefoon niet op de verwarming of in de zon te leggen.

Zet je telefoon uit of in vliegtuigstand

Opladen gaat een stuk sneller wanneer je jouw telefoon in vliegtuigstand, of het liefst helemaal uit zet. Het kan trouwens geen kwaad om je telefoon te gebruiken terwijl hij aan de oplader ligt. Het enige nadeel is dat de smartphone dan langer nodig heeft om te laden.

Heb je meer energie nodig dan de accu je kan bieden?

Ook al is jouw accu in uitstekende conditie, hij gaat een keer leeg. Zeker wanneer je de hele dag door flink gebruik maakt van je smartphone. Neem makkelijk wat extra energie mee in de vorm van een powerbank. Ze zijn er in verschillende groottes, sterktes en uitvoeringen. Kies er één met minstens dezelfde accucapaciteit als de accu van jouw telefoon. Zo laad je het toestel onderweg weer helemaal vol.

Heb jij een nieuwe telefoon accu nodig? Of heb je meer vragen over de beste behandeling? Wij adviseren je graag!

Dell YFDF9 Batterij 5800mah/65Wh 11.1V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

DELL 4GVGH Batterij 84Wh 11.4V

MSI BTY-M69 BTY-M6A Batterij 5400mAh 11.1V

MSI BTY-M6D Batterij 7800mAh 11.1V

HP HSTNN-DB5D HSTNN-W02C Batterij 42WH 11.1V

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *