Hoe zorg je voor meer ruimte op je smartphone?

“Het geheugen is bijna vol”. Één van de meest vervelende meldingen op je smartphone, als je het ons vraagt. Dit betekent dat er geen ruimte meer is voor nieuwe foto’s, software updates of offline afspeellijsten. Opruimen kan lastig zijn, want vaak verzamel je zó veel gegevens in jouw smartphone dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met onze tips zorg je binnen no time voor meer ruimte op je smartphone.

Muziek_700x200

Hoe krijg je meer ruimte op jouw Apple smartphone?

1. Bekijk welke apps ruimte opslokken

Ga naar Instellingen’ > ‘Algemeen’ > Gebruik’ > Beheer opslag’. Hier zie je welke apps de meeste ruimte van het geheugen van jouw smartphone gebruiken. Kun je zonder deze app leven? Verwijder hem dan om kostbare ruimte te winnen. Is de app voor jou onmisbaar? Verwijder dan alleen de data die de app opgeslagen heeft om toch een beetje ruimte vrij te maken. Lukt dit niet? Verwijder de app dan om hem vervolgens weer opnieuw te installeren. Zo begin je weer fris. Kijk ook eens ín een app of je daar gegevens kunt verwijderen die je niet meer nodig hebt.

2. Maak een back-up van jouw bestanden

Video’s, muziek en foto’s zijn echte ruimtevullers op jouw smartphone. Zet deze bestanden vanaf jouw telefoon over op je computer of in een cloud oplossing zoals iCloud om zo weer wat ruimte vrij te maken. Zo hoef je jouw kostbare herinneringen niet te verwijderen, je verplaatst ze alleen. Wij adviseren om je gegevens naar een cloud oplossing én een ander apparaat te kopiëren voordat je de originele bestanden verwijdert. Zo hoef je zeker niet bang te zijn dat je foto’s of video’s kwijt raakt bijvoorbeeld.

3. Overweeg je toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen

Wanneer je jouw smartphone terug zet naar fabrieksinstellingen, schoon je jouw toestel in één klap op. Dit doe je door te kiezen voor ‘Instellingen’ > Algemeen’ Stel opnieuw in’ Wis alle inhoud en instellingen’. Je hebt dan een compleet frisse iPhone met voldoende ruimte. Het nadeel is dat je al jouw apps, gegevens en bestanden weer terug moet zetten. Wanneer je geen goede back-up beschikbaar hebt kan dit een probleem zijn.

En hoe werkt dat op een Android toestel?
1. Wis tijdelijke bestanden

Jouw smartphone met een Android besturingssysteem slaat allerlei gegevens op om vervolgens programma’s makkelijker te laden. Dit is handig, maar het neemt wel veel ruimte in. Maak gebruik van een slimme gratis opruimtool zoals AVG Cleaner of CCleaner. Beide programma’s scannen de bestanden op jouw toestel, om overbodige data te verwijderen.

2. Verwijder oude bestanden

Video’s, muziek en foto’s zijn echte ruimtevullers op jouw smartphone. Zet deze bestanden vanaf jouw telefoon over op je computer of in een cloud oplossing zoals Dropbox om zo weer wat ruimte vrij te maken. Zo hoef je jouw kostbare herinneringen niet te verwijderen, je verplaatst ze alleen. Wij adviseren om je gegevens naar een cloud oplossing én een ander apparaat te kopiëren voordat je de originele bestanden verwijdert. Zo hoef je zeker niet bang te zijn dat je foto’s of video’s kwijt raakt bijvoorbeeld.

3. Ruim je apps op

Apps waar je geen gebruik maar van maakt nemen veel ruimte in op jouw smartphone. Klik op een app, houd hem vast en sleep hem naar ‘App info’. Zo kun je zien hoeveel ruimte een app opslokt. Wil je de app verwijderen? Sleep hem naar het prullenbakje waar ‘Verwijderen’bij staat. Kijk ook eens ín een app of je daar gegevens kunt verwijderen die je niet meer nodig hebt.

Wanneer je jouw smartphone terug zet naar fabrieksinstellingen, schoon je jouw toestel in één klap op. Dit doe je door te kiezen voor ‘Instellingen’ > ‘Backup & reset. Je hebt dan een compleet frisse smartphone met voldoende ruimte. Het nadeel is dat je al jouw apps, gegevens en bestanden weer terug moet zetten. Wanneer je geen goede back-up beschikbaar hebt kan dit een probleem zijn.

Hoe ruim jij de inhoud van jouw smartphone op?

Samsung A3514_ESM Laptop-oplader

Apple A1484 Batterij 8827mAh 3.73V

Dell 3WN11 H240AS-00 Laptop-oplader

TOSHIBA PA3929U-1BRS PA3931U-1BRS Batterij 66WH 10.8V

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V

ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *