3 redenen waarom je geen iPhone 7 nodig hebt

Een tijdje terug lanceerde Apple de iPhone 7. Verblind door liefde stormen sommige mensen naar de dichtstbijzijnde winkel. Met vlinders in hun buik schaffen ze daar hun nieuwe iPhone aan en gaan met een gekrompen bankrekening naar huis. Maar is deze smartphone het geld en de liefde wel waard? Moet je jouw oude vertrouwde vriend wel omruilen voor deze nieuwe telefoon? Wij geven drie redenen waarom je geen iPhone 7 nodig hebt en waarom jouw huidige smartphone een tweede kans verdient.

1: Het design is hetzelfde
Het design van de iPhone 7 is bijna hetzelfde als de iPhone 6. Ze hebben exact dezelfde grootte en look. Wat anders is, zijn de antennelijnen. De wat? Juist, die lijnen die aan de achterkant zitten. Deze zijn nu netjes weggewerkt aan de zijkanten van de smartphone. Maar stoort dit wel? Veel mensen gebruiken een beschermingshoesje, waardoor je deze lijnen niet ziet. En met een nieuw beschermingshoesje is jouw oude iPhone net zo mooi als de iPhone 7.

2: De veranderingen kun je missen

Geen 3,5 mm-aansluiting
Wat drastisch anders is aan de iPhone 7, is de aansluiting voor je koptelefoon. Die is er niet! Ja dat lees je goed – Apple heeft de 3,5 mm-aansluiting weggehaald. Apple boort namelijk maar al te graag de markt voor draadloze oordopjes aan. In het doosje van de iPhone 7 zitten oortjes met een lightning-kabel. Deze oortjes kun je in de ingang van je oplader pluggen, waardoor je dus nooit kunt opladen en muziek luisteren op hetzelfde moment. Daarbovenop zorgt één aansluiting voor twee opties ervoor dat de connector twee keer zo snel kapot kan gaan. De gebruiker stopt namelijk vaker een kabel in de connector – om muziek te luisteren en om de iPhone op te laden.

Omdat er altijd nog mensen zijn die een 3,5 mm koptelefoon gebruiken of muziek luisteren op een ander apparaat, geeft Apple haar trouwe kopers een adapter. Een klein kabeltje dat menig mens gemakkelijk kwijtraakt. Een kabeltje dat gemakkelijk breekt. En een kabeltje dat een muziekliefhebber niet zou hoeven te gebruiken.

iphone

Draadloze oortjes
Draadloze oortjes zijn de resterende oplossing. De AirPods van Apple zijn eind oktober voor maar liefst €179 verkrijgbaar. Wil je een goedkoper exemplaar? Grote kans dat andere merken niet met jouw iPhone 7 matchen. Extra reden dus om jouw oude smartphone weer in the picture te zetten. Zo kun je jouw favoriete koptelefoon of oortjes blijven gebruiken. Of schaf je een koptelefoon aan die een betere geluidskwaliteit heeft dan draadloze oortjes.

Camera 
Natuurlijk zijn er veranderingen aan de iPhone 7 die je verbeteringen kunt noemen. Met name de camera van de iPhone 7 Plus. Deze heeft een groothoeklens én een telelens: twee camera’s die werken als één. Je kunt dus beter zoomen en maakt mooiere foto’s bij weinig licht. Maar hé, mag dat voor die €909 euro? Pak je ‘gewoon’ de iPhone 7, dan heb je pech.

Waterproof
Zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus kun je als nieuw uit de wc opduiken. Fijn voor mensen die tijdens hun toiletbezoek regelmatig hun telefoon uit hun broekzak laten vallen. Door deze waterprooftechnologie zit de telefoon anders in elkaar. De smartphone heeft andere schroefjes en knoppen zitten op een andere manier vast. Daardoor is de iPhone 7 veel moeilijker te repareren wanneer er iets mis is met deze telefoon.

3: Met wat upgrades is jouw smartphone zo goed als nieuw

Een nieuwe accu
Het accu-leven van de iPhone 7 is langer. De iPhone 7 gaat 2 uur langer mee dan de iPhone 6s. En de iPhone 7 Plus gaat 1 uur langer mee dan de iPhone 6s Plus. Maar daar staat iets tegenover: het duurt ook langer om de accu op te laden. Bij de iPhone 7 Plus duurt het maar liefst 3 uur voordat deze volledig is opgeladen. Iets wat een zwak punt blijft van Apple ten opzichte van concurrenten. En wist je dat een verouderde accu de accu-duur sterk kan verminderen? Bij ons bestel je al vanaf €13,99 een nieuwe accu en blaas je jouw smartphone nieuw leven in.

Wees een held en red jouw telefoon
Een verouderde accu is niet het enige probleem waar oude smartphones last van hebben. Misschien ben jij diegene die het altijd voor elkaar krijgt dat jouw scherm in 1000 stukjes splijt. Of komt het altijd bij jou voor dat jouw home-button of sluimerknop niet meer werkt. Helaas denken veel mensen dat hun telefoon dan niet meer te redden valt. Dat is niet zo! Met een simpele handeling is jouw smartphone gemakkelijk te repareren. Dit kun je bij ons laten doen. Of misschien ben je zo handig dat je dit zelf kan. Dus wil jij echt langer plezier van je telefoon, geef dan je huidige smartphone een tweede kans. Wees een held en red jouw telefoon!

Heb je toch een iPhone 7 gekocht en ben je benieuwd hoe deze er aan de binnenkant uitziet? Bekijk dan het filmpje waarin we de smartphone uit elkaar schroeven. Je kunt bij ons altijd terecht voor onderdelen of voor de reparatie van je iPhone 7.

Msi BTY-L76 Batterij 5400MAH 11.1V

Lenovo L14M2P21 Batterij 3900mAh/30Wh 7.4V

Apple A1337 A1315 A1219 Batterij 5400mAh 3.7V

ASUS A31N1519 Batterij 2900mAh 11.25V

Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *