Hoe een notebook LCD-scherm schoon

Het LCD-scherm op uw nieuwe, high-tech notebook is niet hetzelfde als een oude tv-scherm; In de meeste gevallen is het niet van glas en sommige schoonmaakmiddelen met gemeenschappelijke producten glasreinigend kan beschadigen. Zelfs een paar zachte tikken van nieuwsgierige vingertoppen kan alles wat nodig is om pixels burn-out, en een misplaatste poging om uw LCD-scherm met kraanwater schoon te maken kan permanent strepen of witte vlekken veroorzaken. Gelukkig, als je eenmaal weet wat je doet, het reinigingsproces is eigenlijk heel simpel.

instructies

1 Zet uw notebook uit en haal de oplader uit het stopcontact. Als u zich zorgen maakt over vloeibare of stof krijgen in het toetsenbord als gevolg van uw schoonmaak bent, draperen een pluisvrije doek of een toetsenbord cover over de sleutels van de notebook.

2 Meng één deel gedestilleerd water met 1 deel witte azijn of 91 procent isopropylalcohol in een spuitfles.

3 Selecteer een zachte, absorberende volledig katoenen doek. Vermijd polyester blends en wc-papier of papieren handdoeken, die allemaal kan de delicate LCD krassen. U kunt ook gebruik maken van microfiber doeken om uw LCD-scherm schoon te maken, zolang het doek verpakking staat dat het veilig is voor gebruik op laptop en LCD-schermen.

4 Spray net genoeg van het reinigingsmiddel die u hebt gemaakt in stap 2 op het doek te bevochtigen, dan veeg het notebook scherm van boven naar beneden, of met behulp van een one-way cirkelvormige beweging. Herbevochtig uw schoonmaakdoekje nodig, en als de stof tekenen van de bodem, naar een niet-bevuilde gedeelte van het doek afgeveegd.

5 Wacht tot het LCD-scherm volledig droog – azijn en alcohol verdampt snel, dus dit zal niet meer dan een paar minuten duren – voordat u de notebook of weer aan te zetten.

Hints

  • Als u gebruik maakt van een anti-statische doek – verkrijgbaar in de elektronica aanbod winkels – er is geen noodzaak om de reinigingsoplossing beschreven te gebruiken; zet u gewoon de computer uit en buff het scherm voorzichtig om vingerafdrukken, strepen en vlekken te verwijderen.
  • Gebruik nooit aceton, ethyl alcohol, tolueen, ethylbenzeen zuur, ammoniak of methylchloride op het LCD-scherm; deze kunnen het delicate oppervlak beschadigen. Het is beter om te voorkomen dat het gebruik van een huishoudelijke schoonmaakmiddelen op het scherm als ze deze potentieel schadelijke chemicaliën bevatten.

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

LG BL-T3 Batterij 2000mAh/7.4Wh 3.7V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

Miscrosoft BV-T4D Batterij 3340mAh/12.9Wh 3.85V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *