Telefoon in het water gevallen? Wacht niet, kom snel naar Tuffel

Dat is zeer vervelend en je wilt meteen weten of je telefoon nog goed werkt. In tegenstelling tot valschade, waarbij hooguit glas breekt, kan water vooral interne schade aanrichten. Vergelijk het met kortsluiting. Wanneer thuis een lamp of ander apparaat kapot gaat, kan de stroom uitvallen. Dit gebeurt ook in je telefoon wanneer het water componenten met elkaar verbindt die verschillende voltages gebruiken.

Is je telefoon in het water gevallen? Volg dan deze vier stappen

Stap 1: Zet je telefoon direct uit

Is je smartphone met water of een andere vloeistof in aanraking zijn geweest, zet je telefoon dan direct duit en absoluut niet meer aan. Voor telefoons met een eenvoudig te verwijderen batterij raden we aan om deze direct uit je smartphone te verwijderen. Hiermee voorkom je dat het apparaat alsnog kortsluiting krijgt. Stond je telefoon al uit? Laat deze dan vooral uit staan. Wij weten dat het erg verleidelijk is je smartphone aan te zetten, omdat je wilt weten of er nog leven in zit. We raden je met klem aan dit niet te doen. Zolang je smartphone niet tegen waterschade behandeld is, is de kans op blijvende schade zeer groot.

Stap 2: Gebruik geen föhn

Als je telefoon in het water gevallen is, zijn er een aantal handelingen die we afraden. Droog je telefoon nooit met een föhn en ook zeker niet in de zon. Laat je smartphone nooit drogen op of naast een verwarming, zelfs niet op een lage stand. De warmte die gegenereerd wordt zal alleen maar meer schade berokkenen. Elementen in de telefoon zetten uit door de warmte, waardoor het water of vocht op moeilijk te bereiken plekken komt (juist de plekken waar water een destructief effect heeft).

清洁的

Stap 3: Rijst is geen oplossing, maar kan helpen

Veel mensen wiens telefoon in het water gevallen is, leggen deze in een bak of zakje metrijst. Dit is een goede methode om wat vocht uit de telefoon te onttrekken, maar is absoluut geen oplossing! Denk niet dat na 2 of 3 dagen rijst je telefoon weer werkt. Wij raden je echter aan jouw telefoon zo snel mogelijk naar een reparateur te brengen die ook waterschade behandelt.

De enige echt remedie tegen vochtschade is een chemische reiniging, waarbij jouw telefoon volledig wordt gedemonteerd. Deze reiniging zorgt voor het verwijderen van kalk en andere resten die achterblijven nadat water is verdampt.

Stap 4: Laat je telefoon reinigen door Tuffel

Breng je telefoon zo snel mogelijk naar Tuffel. Wij demonteren je smartphone en reinigen alle onderdelen. Des te sneller wij je smartphone hebben, des te meer kans op slagen. Woon je te ver weg? Stuur je telefoon gewoon naar ons toe via de post. Verpak de telefoon goed (en in rijst), zodat transportschade voorkomen wordt.

Wij zorgen ervoor dat je telefoon, na reparatie, wordt teruggestuurd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *