Hoe de bios op de laptop te herstellen

Vaak zijn er gevallen waarin na knipperende BIOS, stopt met werken, of laptop computer.De vraag dringt zich op alles op hetzelfde niveau te herstellen?Als de chip op het moederbord gemonteerd kunt u een dergelijke procedure te maken, kunt u veilig aan de slag.Sommige notebookmodellen niet toelaten om de BIOS te herstellen.
u nodig
  • computer;
  • – programma WINCRIS.EXE;
  • – programma Phoenix_Crisis_Recovery;
  • – programma Crysis schijf;
  • – online.

1.bijvoorbeeld, heb je het model Acer Aspire 7520. Om de BIOS herstel configureren van het systeem.Om dit te doen, bereiden een werkende computer of laptop waarop Windows is geïnstalleerd en het rijden er.Moet beschikbaar zijn USB-schijf dump BIOS.Vind Internet hulpprogramma dat een noodsituatie floppy WINCRIS.EXE en Phoenix_Crisis_Recovery.exe zal creëren.U kunt het downloaden op de site soft.ru

2
bereiden alle noodzakelijke werkzaamheden, kunt u beginnen met de BIOS te herstellen.In de running computer, maakt u een noodsituatie floppy disk met één van de meegeleverde hulpprogramma.Het moet worden geschreven te dumpen de BIOS, die bios.wph heeft.Je moet hebben geschreven drie bestanden en alleen deze: MINIDOS.SYS, PHLASH16.EXE en BIOS.WPH.De batterij op de laptop moet worden losgekoppeld.Vervolgens sluit u de USB-drive.
3
Steek een opgenomen diskette.Druk twee sleutels, die geselecteerd wordt geïnitialiseerd.Beginnen met het proces van het lezen van de informatie van een diskette.Het duurt een beetje tijd.Dan wachten tot de laptop is uitgeschakeld.Zet hem dan op.Het downloaden begint.Als dit proces niet lukt, dan moeten we gaan in de BIOS, alle instellingen door te drukken F9.
4
kan anders worden gedaan.Download Internet Crysis disc.Neem de USB-stick en nemen het gedownloade bestand op.Download het archief met de BIOS, die past bij uw laptop model.Dezelfde record op een flash drive.Plak deze in de laptop.Voer de gewenste bestanden.Druk op Start.Verwijder de batterij van de laptop.Sluit de USB flash drive en tegelijkertijd op Fn en Esc.Zonder het vrijgeven van hen, sluit de stroomtoevoer naar het netwerk en zet je laptop.Een paar minuten later het herstelproces is voltooid.De notebook wordt opnieuw opgestart, en zal het mogelijk zijn om de batterij terug te plaatsen.
Opmerking
Als personeel manier BIOS herstel niet mogelijk is, is het noodzakelijk om op te halen en te veranderen naar een andere computer door hot-swap of een speciale adapter, maar het is beter om het te doen op de programmeur.
Handige tip
Voor BIOS Award / Phoenix: een opstartbare diskette je nodig hebt om het programma-flasher (awdflash.exe bijvoorbeeld), het bestand met de BIOS (zelfs als in dit voorbeeld zal 6IEM.F3) te zetten.Het autoexec.bat bestand naar de aard van de lijn registreren awdflash.exe 6IEM.F3 / a Dit zal zorgen voor automatisch opstarten procedure na een firmware-download.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *