Haal die toestellen van de lader voor de beste accuduur

Sommigen zweren bij het dagelijks opladen van de mobiel. Anderen houden vol dat de accu helemaal leeg moet lopen. Hoe je het ook wendt of keert, gebruikers doen er alles aan om te voorkomen dat de accu het begeeft.

Wij krijgen vaak de melding van klanten dat de accu snel leeg loopt en vervolgens de vraag hoe dit mogelijk is. Hier geven wij een aantal tips om de accuduur van het toestel te verlengen.

We gaan een aantal mythes uit de wereld helpen.

Om de accu iedere keer volledig leeg te laten lopen, is een onverstandig besluit. Als je het te vaak doet zal het zelfs schade aanrichten. Het is echter wel verstandig om de accu 1 keer per maand leeg te laten lopen. Dit helpt om het toestel te resetten.

Volgens Gizmodo moeten gebruikers proberen de accu opgeladen te houden op 50%. Wel zal de accu sneller slijten als het toestel aan de lader blijft na het volledig opladen.

Over het algemeen ligt het optimale laadniveau tussen de 40% en 80%. Er wordt ook gedacht dat een nieuwe telefoon 72 uur moet worden opgeladen vóór de eerste ingebruikname zodat het toestel zou onthouden hoe het is om volledig opgeladen te zijn. Dit geldt voor nikkel accu’s maar niet voor lithium-ion accu’s die tegenwoordig in alle nieuwe toestellen te vinden zijn. Jouw trouwe smartphone heeft ongetwijfeld een lithium-ion accu en die moet toch echt anders behandeld worden. Hij moet opgeladen worden zodra je de kans krijgt.

Je kunt je accu ook beschermen door deze koel te houden. De aanbevolen opslagtemperatuur voor de meeste accu’s is 15C, terwijl de maximale veilige temperatuur tussen de 40C en 50C ligt. Bij een gemiddelde temperatuur van 25C zal een lithium-ion accu 20% van de maximale capaciteit verliezen.

Het wordt ook afgeraden om draadloze opladers te gebruiken. Deze produceren een behoorlijke hoeveelheid warmte en zullen op den duur de accu ‘roosteren’.

De accuduur kan verlengd worden door de helderheid van het scherm te verlagen en apps uit te schakelen die gebruik maken van GPS, zoals (Google) Maps. In gebieden met slecht of geen bereik is het aan te raden om de vliegtuigmodus in te schakelen om te voorkomen dat het toestel blijft zoeken naar een verbinding en onnodig energie verbruikt. Het is ook goed om het toestel te vergrendelen wanneer deze niet gebruikt wordt en om een stille beltoon te gebruiken.

Top tips voor energie besparing:

Nieuwste software: zorg er altijd voor dat het toestel over de nieuwste software beschikt.
Instellingen optimaliseren: er is een aantal functies die de levensduur van de accu kunnen verminderen. Dit is afhankelijk van hoe deze functies geconfigureerd zijn. Bijvoorbeeld de frequentie waarmee emails wordt binnengehaald en het aantal e-mailaccounts waarbij dit gebeur
Helderheid van het scherm aanpassen
: het dimmen van de helderheid verlengt de accuduur. Daarnaast is het inschakelen van auto-brightness een verstandige optie. Hierbij wordt de helderheid aangepast op basis van de huidige lichtomstandigheden.
Verminder het gebruik van locatiediensten: apps die gebruik maken van locatie- en GPS-diensten, zoals Maps verminderen de accuduur.
Vliegtuigmodus: wanneer vliegtuigmodus is ingeschakeld zal het toestel niet constant verbinding met het netwerk maken, dit verbruikt minder energie in gebieden waar slecht of geen bereik is.
Telefoon vergrendelen: het toestel blijft berichten en gesprekken ontvangen terwijl deze vergrendeld is maar er gebeurt niets als het scherm per ongeluk aangeraakt wordt.
App’s afsluiten: vaak blijven apps op de achtergrond nog actief zonder dat de gebruiker het weet. Het volledig afsluiten van de apps kan de accuduur vergroten.
Zorg tenminste 1 keer per maand voor een volledige oplaadcyclus (accu opladen tot 100% en vervolgens volledig leeg laten lopen).

Heb jij ook tips en trucs om de accuduur te verbeteren? Deel het met ons door onderaan te reageren op deze blog!

Aanbevolen producten:

Toshiba PA3155U-1BRL Batterij 3600mAh 10.8V

MSI BTY-L77 Batterij 7500mAh/83.25Wh 11.1V

DELL 90V7W Batterij 56wh 7.6V

Lenovo 45N1702 45N1703 Batterij 3.04AH/45WH 14.8V

Clevo P650BAT-4 Batterij 60WH 14.8V

accu-pc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *