Je smartphone schoonmaken en bacterievrij houden

Een smartphone is een ware brandhaard voor bacteriën, vergis je daarover niet. Je smartphone schoonmaken is daarom een must. Smartphone.nl legt uit hoe.gsm accu

Dat je smartphone niet het schoonste object in je omgeving is, is natuurlijk simpel te verklaren: je gebruikt dat ding meerdere keren per uur, soms leen je hem even uit en bij de meeste mensen volstaat het al als ze hem een of een paar keer per dag met hun mouw of handdoek weer lekker laten glimmen.

Je kunt bijvoorbeeld voor de grap deze vragenlijst van The Oatmeal eens invullen, al heeft je telefoon volgens die test alsnog meer bacteriën dan op meer dan tachtig toiletbrillen het geval is, bij het invullen van de ‘schoonst’ mogelijke antwoorden.

 Hoe vies en vol van bacteriën is een smartphone echt

Als je je afvraagt in hoeverre je smartphone of tablet echt een brandhaard is voor bacteriën en andere viezigheden, hoef je er maar enkele onderzoeken op na te plegen. Een greep uit de resultaten:

  • Een onderzoek van de Universiteit van Londen uit 2011 meldde bijvoorbeeld dat 16 procent van 390 onderzochte telefoons sporen vertoonden van de gevaarlijke bacterie E. coli.
  • In opdracht van The Wall Street Journal werden er eind vorig jaar nog 8 willekeurige smartphones onderzocht door een lab. Alle 8 vertoonden sporen van poepresten en circa 2700 tot 4200 eenheden van bacteriën. Ter vergelijking: in drinkwater zitten er minder dan 1 per 100 milliliter.
  • Nog een grappig onderzoekje: studenten van de Universiteit van Surrey legden hun smartphones een paar dagen in een petrischaaltje. De resultaten zijn hierdoor natuurlijk wel zwaar overdreven, maar zeker een kijkje waard.

Je smartphone schoonmaken een simpel klusje

Je direct zorgen maken is overigens nergens voor mogelijk. Het is natuurlijk erg aannemelijk dat een apparaat dat je uren per dag even in de hand neemt bij iedere aanraking wat bacteriën en andere viezigheid aan zich bindt. Smartphone.nl adviseert daarom dat je je telefoon minstens een keer per week even goed schoonmaakt.

Begin met het verwijder van stof en andere vuiltjes

Wij zouden bij het schoonmaken van je smartphone beginnen met al het stof en kleine vuiltjes verwijderen. Dan is hij inwendig meteen zo schoon als het kan en heb je ook minder kans om kleine vuiltjes bij het schoon wrijven rond te laten krassen op bijvoorbeeld het scherm.

Kleine stofjes kunnen zich bijvoorbeeld ophopen in de ingang voor je micro-usb-draadje of het coax-gat waar een hoofdtelefoon in gaat. Hier kan een telefoon of tablet natuurlijk prima tegen, maar het is toch verstandig om de boel op zijn tijd schoon te maken. Dit kan simpelweg door goed te blazen; als je het écht goed wilt doen, is een stofzuiger of spuitbus met perslucht ook een optie. Let er daarbij wel op dat je die spuitbus recht houdt, anders spuit er water mee.

Pak daarna microfiberdoekjes en reinigende middelen

Het scherm en de behuizing kun je het beste met wrijfalcohol of wat antibacteriële spray reinigen. Gebruik hierbij een microfiberdoekje om alles schoon te wrijven. Met een mouw of theedoek krijg je namelijk sneller krassen. Er zijn in de meeste elektronicawinkels wel speciale setjes te vinden voor deze doeleinden.

Als je dit wekelijks even doet, zo nodig tussendoor met een klein beetje vochtig microfiberdoekje, blijft je smartphone wat ons betreft schoon genoeg om er geen nieuwe epidemieën mee te starten!

Aanbevolen producten:

BATTERIJ DELL K185W – 14.8V(Not compatible with 11.1V/65WH) – 40WH – accu

BATTERIJ IBM DS5020 – 6.6V – 1.1Ah/1100mAh(7.26Wh/7040mWh) – accu

BATTERIJ LENOVO L13L4A61 – 7.2V – 32WH/4400mAh / 4Cell – accu

BATTERIJ DELL 1KFH3 – 11.1V Not compatible with 14.8V/40WH – 66WH – accu

DELL 8858X Batterij 48Wh/6Cell 11.1V

BATTERIJ IBM 44V4145 – 3.6V – 3.7Ah 13.3Wh – accu

accu-pc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *