Hoe Kunt U De Levensduur Van Lithium-ion, laptop En Smartphone Accu’s Verlengen?

Hoe kunt u de levensduur van Lithium-ion accu’s, laptop accu’s en accu’s van een mobiele telefoon verlengen?

Het is vrij duur om de accu’s van een mobieltje of een laptop, ook wel bekend als Lithium-ion (Li-ion) accu’s, te vervangen.

Heel veel mensen beseffen niet dat een slecht onderhoud en het verkeerd opladen van deze Lithium-ion accu’s de levensduur ervan flink wat korter maakt.

Een goed onderhoud van een Lithium-ion accu start eigenlijk meteen al bij de aankoop van een nieuwe accu, een mobiele telefoon of een laptop.

In dit artikel geef ik u dan ook graag wat tips om de levensduur van uw laptop, uw mobieltje of andere elektronische apparaten die gebruik maken van Lithium-ion accu’s (zoals bijvoorbeeld een elektrische scheermachine) te verlengen. U komt ook te weten waarom een accu het voortijdig laat afweten en wat u kan doen om dit te voorkomen.

Hoe werkt een Lithium-ion accu nu eigenlijk?

Het principe van Lithium-ion accu’s is gebaseerd op een wisselwerking tussen negatieve en positieve electroden. Uitgaande van dit principe zouden Lithium-ion accu’s het dan ook een leven lang moeten doen. Toch kunnen factoren zoals te hoge temperaturen of een slecht onderhoud ervoor zorgen dat de levensduur van deze accu korter wordt.

Hoe kan u de lange levensduur van Lithium-ion accu’s garanderen?

Enkele tips:

  • Bij nieuwe accu’s is het belangrijk deze volledig te laten opladen voor u uw mobieltje, laptop of andere elektronische apparaten gebruikt. Dit leert de accu als het ware hoe lang deze het moet doen.
  • Een Lithium-ion accu die intensief gebruikt wordt, zoals deze in een mobiele telefoon of een laptop, laadt u beter af en toe een korte periode op (gedurende 1 of 2 uur) dan de accu pas op te laden als deze bijna helemaal leeg is.
  • Alhoewel het belangrijk is om een Lithium-ion accu af en toe gedurende korte perioden op te laden, is het toch aan te raden deze eenmaal per maand helemaal te laten ontladen. Zo houdt u uw accu in optimale conditie.
  • Gebruik uw mobieltje of laptop niet als deze aan het opladen zijn. Hierdoor kan de accu immers oververhit geraken wat uiteraard de levensduur van de accu niet ten goede zal komen.
  • Gebruik indien mogelijk een oplader met een lagere voltage. De accu laadt hierdoor misschien wat trager op, maar dit betekent ook dat de temperatuur niet te hoog zal oplopen, wat dan weer beter is voor de accu.
  • Zorg ervoor dat u het toestel niet in de zon of op heel warme plaatsen laat liggen. De hitte kan immers de accu beschadigen.
  • Als u van plan bent het toestel een tijdje niet te gebruiken, zorg er dan voor dat de accu meer dan 40% geladen is voor u het apparaat aan de kant legt. Een accu die helemaal ontladen is en lange tijd niet gebruikt wordt zal nooit meer hetzelfde niveau bereiken eenmaal u uw toestel opnieuw gebruikt.

Als u deze tips consequent toepast (vooral vanaf u de accu, het mobieltje, de laptop of elk ander elektronisch apparaat nieuw aankoopt) zal dat de levensduur van de Lithium-ion accu zeker ten goede komen.

Wat als de accu het toch opgegeven heeft of als u merkt dat de toestand van uw accu achteruit gaat?

Als een accu het laat afweten of als deze niet goed meer werkt, dan kunt u met ons accu revisie programma leren hoe u deze weer voor de volle 100% aan de praat krijgt. Hierin bespreken we immers hoe u uw oude mobieltje, laptop, auto, tractie-accu, accu’s voor golfkarren, boten, vorkliften en tal van andere accu’s weer nieuw leven kan inblazen.

Accu’s reviseren is helemaal niet zo moeilijk als op het eerste gezicht zou lijken en u kan er heel wat geld mee besparen.

Aanbevolen producten:

BATTERIJ MSI BTY-M6H – 10.8V – 3834mAh / 41.40Wh – accu

BATTERIJ HP HSTNN-PB6R – 14.8V (not compatible with10.8V and 11.1V – 41WH – accu

HP 778951-421 Batterij 58WH 15.2V

BATTERIJ HP PS03XL – 11.4V – 3720mAh 43Wh – accu

BATTERIJ CLEVO W110BAT-6 – 11.1V – 5600mAh/62.16Wh – accu

accu-pc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *