Reinig je tablet of smartphone

Eigenlijk is het niet eens zo moeilijk om een tablet of smartphone te reinigen. Waarschijnlijk heb je de meeste producten gewoon bij je in de buurt. Het enige waarbij  je op moet letten is het touchscreen.

Maar voor we je precies uitleggen hoe het in zijn werk gaat, willen we je eerst vertellen wat je vooral NIET mag doen wanneer je de touchscreen van een tablet of smartphone wilt reinigen.

Zo reinig je NIET

Gebruik nooit chemische producten of vloeistoffen waarin ammonia of alcohol zit om ‘eenvoudiger en sneller te reinigen’. Ze beschadigen het gevoelige oppervlak van je scherm.

Als je vloeistof wilt gebruiken, neem dan met kleine hoeveelheden water. Maak een doekje vochtig en gebruik dat.

Je kunt  eventueel producten kopen die Apple of Samsung aanraden, maar die kosten vooral geld en doen niets wat water niet ook kan.

Gebruik evenmin ruwe stoffen, papieren handdoekjes of van die dunne papieren zakdoekjes die een touchscreen kunnen beschadigen. De krassen zijn niet groot, maar zullen uiteindelijk de bruikbaarheid van het toestel verminderen.

Gebruik in plaats daarvan zo’n microfiber doek die speciaal vervaardigd worden om gevoelige oppervlakken te reinigen.

Gebruik evenmin grote hoeveelheden water. Je microfiber doekje moet licht vochtig zijn. Je doet dus GEEN water op je scherm. Dat kan enkel je tablet of smartphone beschadigen.

En eens je aan het reinigen slaat, druk niet te hard. Ook daarmee kun  je materiaal  beschadigen.

Enige relativering is nodig wanneer je  een schermbeveiliger gebruikt die je op het scherm gekleefd hebt. We leggen hier vooral uit hoe je een glazen oppervlakte reinigt.

Zo reinig je WEL

Zorg voor een microfiber doekje. Het is het soort doekjes dat bijvoorbeeld bij een bril meegeleverd wordt. Reinig het scherm bij voorkeur droog, tenzij het echt smerig is. Dan kun je het een beetje vochtig maken. Het grote voordeel van deze vodden is dat ze het stof aantrekken, maar ook vet (van je vingers) en andere vuiligheid. Het verwijdert het vuil ipv het te verplaatsen, zoals het met andere stof zou kunnen gebeuren.

Gebruik gewoon water om het vodje vochtig te maken. Zelfs zeep is niet nodig.

Hoe reinig je het scherm?

  1. Schakel je tablet of smartphone uit, zeker wanneer je enige vorm van water gebruikt. Hoe dan ook zie je zo veel beter waar het vuil zich bevindt.
  2. Veeg ofwel horizontaal ofwel verticaal in één enkele beweging. Begin bijvoorbeeld aan de linkerzijde van het scherm en vorder zo naar de rechterzijde, telkens opnieuw tot je alles gereinigd hebt. Cirkelvormige bewegingen zijn af te raden.
  3. Als je een vochtige microfiberdoek gebruikt, zorg dan dat je op dezelfde wijze met een droog stukje stof het scherm weer droog veegt.
  4. Als er nog water achterblijft, niet drukken. Laat het gewoon drogen.

Meestal zal water trouwens niet nodig zijn. Wil je trouwens je scherm zo proper mogelijk houden, was dan je handen voor gebruik en droog ze vervolgens goed af. We willen het scherm immers niet vochtig maken. Bij een smartphone (en bij tablets kan het ook) kun je trouwens een beschermende folie over het scherm leggen. Laat je adviseren welke je het beste voor jouw toestel kunt gebruiken.

Aanbevolen producten:

BATTERIJ GIGABYTE GNS-I60 – 11.1V – 6830mAh/75.81Wh – accu

BATTERIJ ACER AC14A8L – 11.4V – 52.5Wh – accu

Desktop PC Interne Voeding FSP FSP180-50PLA – 100-240V – Power Supply voor FSP FSP180-50PLA Power Supply 220w

Desktop PC Interne Voeding HP 403777-001 – 200W – Power Supply voor HP DC7600 Ultra-slim DPS-200PB-161 DPS-200PB-163

Desktop PC Interne Voeding DELL 235W – 235W – Power Supply voor Dell Optiplex 760 780 SFF Power Supply

 

accu-pc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *