7 tips om de levensduur van je smartphonebatterij te verlengen

Een smartphone is een klein mirakel: een minicomputer die ongeveer alles wat je wil kan verwezenlijken. Zonder energie kan je er echter evenveel mee doen als met een stuk plastiek. Aangezien vervangbare batterijen steeds minder voorkomen, is het aan jou om goed zorg te dragen voor degene die je hebt.

Eric Limer geeft enkele tips op Gizmodo:

  1. Denk na. De meest voor de hand liggende tip om je batterij te sparen is eenvoudig: denk na en ga slim om met je smartphone. Speel niet urenlang spelletjes als je telefoon een paar uur extra moet meegaan en zet je WiFi en GPS uit wanneer je ze niet nodig hebt.

  2. Laad regelmatig op. Lithiumbatterijen hebben geen geheugen zoals nikkelbatterijen. Laat je batterij dus niet helemaal leeglopen voordat je hem terug oplaadt. Meer zelfs: je batterij elke keer van helemaal leeg naar helemaal vol laten gaan verkort de levensduur – al mag je dat wel één keer per maand doen om de batterij te ‘kalibreren’.

  3. Laad niet altijd op. De batterij in je smartphone kan oververhitten en dat kan gebeuren wanneer je een volle batterij blijft opladen. De optimale laadstrategie is dus om je lader uit te trekken wanneer de batterij vol is.

  4. Keep it cool. Een nog grotere vijand van lithiumbatterijen dan de lader is de hitte. Bij een gemiddelde temperatuur van 0 graden Celsius verliest een batterij elk jaar ongeveer zes procent van zijn maximumcapaciteit. Bij een gemiddelde temperatuur van 25 graden is dat maar liefst 35 procent.

  5. Vermijd draadloos laden. Draadloos laden kan uiterst handig zijn, maar het heeft enkele ernstige nadelen, waaronder het genereren van nogal wat hitte.

  6. Laat de batterij niet helemaal leeglopen. Als je een lithiumbatterij ooit enkele maanden in een kast moet bewaren, laad hem dan eerst op. Elke maand verliest die vijf tot tien procent van zijn energie, maar wanneer er niets meer overschiet wordt die uiterst onstabiel en gevaarlijk. Om explosies te vermijden vernietigen lithiumbatterijen daarom zichzelf bij het bereiken van het absolute nulpunt.

  7. Maak je niet druk. De levensduur van een lithiumbatterij is ongeveer drie tot vijf jaar. De kans is echter groot dat je tegen dan je oog hebt laten vallen op een nieuwe gadget. De al bij al beperkte schade die je vermijdt door de bovenstaande tips op de voet te volgen is daarom misschien de bijkomende moeite niet waard.

Aanbevolen producten:

Lader voor ACER ADP-135KB – 19V 7.1A, 135W – Laptop-oplader voor Aspire VN7-591G-73MJ,VN7-591G-75H9/796V

Lader voor LG ADS-40FSG-19 – 19V 1.3A 25W – Laptop-oplader voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC

Lader voor ACER ADP-135KB – 19V 7.1A, 135W – Laptop-oplader voor Aspire VN7-591G-73MJ,VN7-591G-75H9/796V

Lader voor RESMED 90W – 24V 3.75A, 90W – Laptop-oplader voor ResMed R360-760 S9 Series

Lader voor SONY SGPAC5V6 – 5V 1.5A, 7.5W – Laptop-oplader voor Sony Xperia Tablet S SGPT121US/S SGPT122US/S

accu-pc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *