Hoe kan ik een film kijken op mijn smartphone of tablet?

en film kijken op je smartphone of tablet kan op verschillende manieren. Je kan een filmbestand afspelen, of een film ‘streamen’.

Het verschil? Bij het afspelen van een filmbestand staat dat bestand op jouw toestel of geheugenkaartje opgeslagen. Bij het streamen van een film niet.

Als je een filmbestand afspeelt, moet je op dat moment dus niet online zijn. Om een film te kunnen ‘streamen’ heb je wel een internetverbinding nodig.

EEN FILMBESTAND AFSPELEN

1. Een filmbestand op je toestel plaatsen

Om een filmbestand af te kunnen spelen, moet je dit natuurlijk eerst op je toestel plaatsen. Dat kan je doen door het te downloaden, of het bestand over te zetten van je computer naar het geheugen van je toestel.

Een filmbestand is al snel erg groot. Enkele gigabytes, bijvoorbeeld. Je interne geheugen zal dus maar een beperkt aantal films kunnen opslaan. Een microSD-kaartje gebruiken kan een oplossing zijn.

Je kan het bestand van je computer naar je smartphone of tablet overzetten door je smartphone aan te sluiten op je computer met een USB-kabel.

Afhankelijk van het merk van je smartphone en computer zal er automatisch een verbinding opgezet worden, of moet je extra software installeren om bestanden over te zetten zoals iTunes of Samsung Kies.

Houd er rekening mee dat niet alle bestanden kunnen worden afgespeeld op je smartphone of tablet. Dit kan verschillen van merk tot merk. Zoek dus eerst even op welke bestanden je smartphone of tablet kan openen.

2. Is het legaal?

Laten we eerlijk zijn: een filmbestand dat je van vrienden krijgt of ergens downloadt, is vaak niet legaal verkregen. Het bezitten van illegale filmbestanden is wel degelijk strafbaar.

3. Zijn er legale en makkelijke alternatieven om offline films te kijken?

Zeker! Op je iPhone of iPad kan je bij Apple een film huren of kopen. Je kan er vervolgens voor kiezen het bestand op je toestel te downloaden. Dat kan via iTunes of Google Play. Ook op Android-smartphones is dit mogelijk met Google Play.

De films huren of kopen kan via Apple iTunes of Google Play op je smartphone of tablet. Daarna moet je de bestanden via diezelfde app downloaden. De films zijn vervolgens enkel via de officiële  app te bekijken. Je kan de bestanden dus niet delen met je vrienden of andere toestellen.

4. Beperkingen bij huren

Houd er rekening mee dat wanneer je een film huurt je deze beperkt kan bekijken. Een beetje zoals bij de videotheek vroeger dus. Zelfs wanneer je de film hebt gedownload, is deze vaak maar een maand beschikbaar.

Eenmaal je de film opstart, hebt je 24 uur om deze uit te kijken. Daarna kan je een gehuurde film niet meer opnieuw bekijken. Het kan perfect dat de film nog op je toestel staat, maar toch niet meer te bekijken is omdat de afgesproken termijn is verlopen.

EEN FILM STREAMEN VIA EEN SITE OF APP

 Is dit dan legaal?

Als je een film ergens gratis bekijkt, is dat vaak illegaal materiaal. Dit betekent dat de site of app die de film aanbiedt in ernstige overtreding is.

Op dit moment ben je als kijker niet meteen aansprakelijk omdat je het bestand niet in je bezitting hebt, maar het is dus zeker niet helemaal ok.

Aanbevolen producten:

ACER UM09A71 UM09A73 UM09A75 batterij voor Acer Aspire One ZA3 ZG8

AL10A31 AL10G31 Batterij – Nieuwe accu voor Acer AL10A31 AL10G31

AL10F31 AL10E31 Batterij – Nieuwe accu voor Gateway AL10F31 AL10E31

Amazon MC-265360 batterij voor Amazon Kindle 4 4G 5 6 D01100

AP12E3K Batterij – Nieuwe accu voor Acer AP12E3K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *