Een laptop adapter kopen

Net als je bezig bent met het uitwerken van een verslag of als je lekker aan het surfen bent op het internet valt je laptop opeens uit. Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen voor het uitvallen van de laptop, maar een van de mogelijke oorzaken is mogelijk een defecte laptop adapter. Het heeft weinig zin om door te werken met een kapotte laptop adapter. Dit betekent dat er een nieuwe laptop adapter moet worden aangeschaft.

Naar welke technische aspecten van een laptop adapter moet worden gekeken bij het kopen van een laptop adapter?

Er moet eerst worden gekeken naar het aantal volt bij een laptop adapter. De meeste laptops werken op een spanning tussen de 18 en 20 volt. Wanneer er een adapter wordt gekocht van 16 volt, dan is de kans erg groot dat de laptop niet zal werken en dat er schade zal ontstaan aan de accu. Stel dat iemand een laptop adapter heeft van oorspronkelijk 18 volt heeft en deze vervangt door een adapter van 19 volt, dan is er niks aan de hand omdat een afwijking van 5% in voltgehalte mogelijk is. Verder is het niet van belang dat het aantal volt van de laptop adapter gelijk hoeft te zijn aan het aantal volt van de accu van de laptop. Dit komt omdat de laptop adapter niet alleen moet zorgen dat de laptop aangaat, maar de laptop adapter moet ook ervoor zorgen dat de accu wordt opgeladen. Het aantal Ampère en Watt van de laptop adapter mag hoger zijn dan van de oorspronkelijke laptop adapter, maar niet absoluut lager. Als dit wel het geval is, dan kan de laptop adapter te heet worden met als mogelijk gevolg dat deze misschien kan doorbranden. Tenslotte moet worden gekeken naar de aansluitstekker. Deze moet dezelfde maat hebben als die van de oorspronkelijke laptop adapter. Anders werkt de laptop natuurlijk niet.

De keuze voor een merkadapter of een universele adapter?

In beginsel is het aan te raden om te kiezen voor een merkadapter omdat je dan zeker weet dat de vervangende laptop adapter zeker voldoet. De prijs voor een merkadapter ligt wel stukken hoger dan de prijs voor een universele adapter, maar de kwaliteit van de merkadapter is in beginsel stukken beter dan die van een universele adapter. Het voordeel van een universele adapter is dat deze ook op andere laptops kan worden gebruikt. Een ander voordeel van een universele adapter is dat deze stukken goedkoper is in de prijs. Zoals eerder gezegd is alleen de kwaliteit van de universele adapter minder dan van een merkadapter. Verder kan worden opgemerkt dat er aardig wat onderlinge kwaliteitsverschil is tussen de universele adapters. De garantie die wordt gegeven op een laptop adapter is meestal een jaar, maar in enkele gevallen is de garantie meer dan een jaar.

 Aanbevolen producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *