Vaststelling Laptop opladen Issues

Niets is meer een lust voor internet junkies dan surfen op het web. Maar als hun laptop niet aan de macht, konden hun plezier gemakkelijk draaien voor pijn. Raak niet in paniek, soms macht kwesties zijn als remedial als resetten van de BIOS. Helaas, het oplossen ervan kon letterlijk het gevoel dat “het zoeken naar een naald in een hooiberg!”

Voor gebruikers van Windows XP, 7 en 8, het oplossen van een machtskwestie kan variëren, maar de protocollen voor elke software wezen hetzelfde. Toch is de beste manier om een ​​beperking van uw probleem is door het elimineren van de eenvoudigste problemen uit de vergelijking. van uw laptop AC-adapter en stopcontacten moeten zijn de eerste dingen gecontroleerd. Analyseer uw stroomkabel op beschadigingen, zoals blootliggende draden en plooien. Als er geen schade is, trek uw AC-adapter, Steek de stroomkabel en zet hem aan. Als de AC-adapter-lampje niet oplicht, kunt u een andere kabel nodig.

Een andere techniek voor het uitzoeken macht problemen is om een ​​harde reset uit te voeren. Als uw laptop nog steeds niet opstart, koppelt externe apparaten met inbegrip van de AC-adapter en de batterij. Houd dan knop gedurende 10 tot 15 seconden, om aan de macht en de standaard instellingen herstellen. Als uw laptop heeft een niet-verwijderbare batterij, voeren een gedwongen reset, sluit de AC-adapter. Draai vervolgens de laptop op en let op de toetsenbord LED-verlichting en luisteren naar onderdelen opstarten. Het is duidelijk dat, als het opstart normaal u heeft uw computer hersteld.

Als de power indicator LED op uw AC-adapter licht op, maar niet op te blijven, kunt u een elektrische tekort hebben. Tekorten kunnen voordoen wanneer uw AC-adapter wordt aangesloten op de laptop, of van verbogen / gebroken pinnen. Als u schade aan uw kabel pinnen, zou u een andere AC-adapter nodig. Als de schade aan uw laptop pin-connector, helaas kun je een andere power board nodig. Als geen van de protocollen besproken aanwezig zijn, andere ideeën zijn opnieuw te formatteren, het controleren van foutmeldingen en programma’s van derden.

Een andere technieken het oplossen van problemen is om een ​​laptop levensduur van de batterij te testen en te dragen percentage. Hoewel het klinkt ingewikkeld, het leven en dragen percentage is gewoon een kalibratie test die bepaalt of laptops hebben een echte (reële) of vals (false) batterij probleem. In termen van de leek, deze test is een barometer (meting) van de lading (power) of uw laptop batterij onderhoudt.

Het leven en de slijtage percentage test is afhankelijk van wanneer uw kritische alarm is geactiveerd. De kritische alarm is de pieptoon die u waarschuwt wanneer uw batterij bijna leeg is. Het werkt in combinatie met de Windows batterij vrek, de batterij bijna leeg scherm op uw bureaublad. Bij het oplossen van het leven en dragen percentage acht te nemen:

  • Als de laptop toont een ongewoon vermogen percentage
  • Als de batterij (vrek) blijft zeer laag vermogen lezingen
  • Als de kritische alarm niet alert (piep) wanneer de batterij bijna leeg is zeer laag
  • Als alle bovenstaande optreden ondanks een normale functie laptop

In het algemeen, wanneer laptops goed te laten functioneren, ondanks een bijna lege batterij percentages, het probleem is vaak een software-gerelateerde kwestie in de ACPI. De ACPI of Advance Configuration and Power Interface bewaakt energie-instellingen van uw laptop, door interfacing met software zoals Windows batterij vrek, programma’s van derden, en het BIOS (Basic Input / Output System), die eigenlijk valideert de batterij percentage.

De ACPI kalibratie test vereist toegang tot de power management binnen systeeminstellingen. In power management, geef de powersave functie om niets te doen wanneer niveaus van cruciaal belang om de batterij drain, zodat uw laptop wordt automatisch naar beneden te komen. Laat de batterij opladen tot 100% vóór-Repowering laptop. Als uw laptop niet normaal werkt na het opnieuw aandrijven, probeer herijken.

Normaal gesproken, als de ACPI en de batterij vrek scherm extreem laag vermogen, kritische alarmen dwingen laptops in winterslaap. Dus als je ACPI defect is, kan uw batterij ongewone kracht percentages weer te geven. Als dat het geval is uw BIOS waarschijnlijk niet zal valideren uw batterij leven percentage. Dus als de kalibratie van een defecte ACPI niet bepalend is, kan het probleem een ​​bug in het BIOS van uw laptop te zijn.

Hoewel de ACPI is effectief voor het oplossen van de macht kwesties, het alternatief is om je kritiek alarm om de batterij goed te testen uit te schakelen. Dit wordt bereikt door het openen van het Configuratiescherm en klik op het geluid icoon. In het menu Geluid op Program en je zult de kritische batterij alarm lijst te zien. Klik Critical Alarm, en ga naar de onderkant van dat venster waar het zegt Sounds. Klik op het menu Geluiden, die een uitgebreide lijst van opties wordt geopend. Op de top van dat menu op niets – het zal uiteindelijk verschijnen in het venster geluiden. Klik vervolgens op de knop Toepassen in de rechter benedenhoek, die het geluid venster sluit.

Problemen met de macht kwesties door middel van de ACPI maken van de mogelijkheid om data te verliezen, omdat de batterij vrek moet worden arbeidsongeschikt. Dit betekent dat de macht display van uw batterij zal waarschijnlijk ongezien zijn. Uiteindelijk, als uw laptop kan worden gerepareerd, de kans groot dat een van de oplossingen die we besproken zal uw dilemma op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *