Herstellen van een bestand dat is al permanent verwijderd

Het overkomt iedereen. U legen van de prullenbak en dan beseffen dat er iets in je nog steeds nodig. Gelukkig, als je goed te handelen, die bestanden kan vaak nog worden opgehaald. Er zijn twee dingen die je moet doen voordat je iets anders te doen. Gebruik eerst de computer met de verwijderde bestanden zo weinig mogelijk, terwijl je gaat door dit proces. Ten tweede, beslissen hoeveel risico u bereid bent te accepteren bij een poging om uw gegevens terug te krijgen zijn.

Waarom stoppen met het gebruik van de computer? Er is een zeer goede reden voor. Wanneer u een bestand van uw computer verwijdert, worden alleen de verwijzingen naar de bestanden gewist – de feitelijke gegevens is er nog steeds. Een neveneffect is dat de ruimte waar de data is “leven” op uw harde schijf wordt gemarkeerd als beschikbaar. Hoe meer u uw computer, hoe groter de kans dat delen van uw verwijderde bestanden worden uitgezet ten gunste van nieuwe gegevens.

Waarom rekening houden met de risicofactor? Heel eenvoudig, het verlagen van uw risico zal uiteindelijk kost je meer geld. Bij absolute minimum, moet u een aantal gratis hulpprogramma’s en een tweede drive om herstelde data op te slaan krijgen. Als u wilt het risico dat u uw gegevens verliezen te minimaliseren, moet u een contract met een professionele data recovery service. Dit kan kosten honderden, zo niet duizenden, maar maximaliseert de kans dat u uw data terug. Zoals thuis herstel pogingen uw kans op professionele herstel kan vernietigen, is het het beste om dit door te denken voordat u begint.

Dus, voordat u aan de slag, zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt.

  1. Een tweede harde schijf herstelde gegevens op te slaan.
  2. Eén of meer verwijderde bestand herstel nutsbedrijven. Undelete Plus en Recuvazijn populair gratis tools. Probeer Boomerang Data Recovery en Data Rescue 3voor een betaalde optie. Beide zullen laten scannen, maar niet opslaan voordat u betaalt.
  3. Een andere computer om het herstel van draaien (zodat je niet hoeft om de software op dezelfde harde schijf die uw verwijderde gegevens moet installeren.)

Ongeacht wat nut Probeer zal het basisproces hetzelfde zijn.

  1. Kies het station dat de verwijderde bestanden bevat.
  2. Vertel het hulpprogramma dat u wilt verwijderde bestanden te herstellen.
  3. Verder vind je iets anders te doen, terwijl de hulpprogramma scant uw schijf voor bestanden.
  4. Kijk door de herstelde gegevens voor de typen bestanden die u naar op zoek waren. Er zijn waarschijnlijk veel van het systeem bestanden die u niet herkennen. Dit is normaal. De schrapping proces waarschijnlijk vernietigd de namen van de oude bestanden. Controleer eerst waar de bestanden behoorde, en kijk dan voor mappen, de zogenaamde “Verloren bestanden”, “RAW-bestanden” en “Onbekende bestanden”. Dit is waar de meeste nutsbedrijven zetten items die hun namen hebben verloren. Dit kan enige tijd om door te gaan nemen.
  5. Zodra je iets wat je nodig hebt, sla het op de extra harde schijf. Het opslaan van de oorspronkelijke station kon houden u uit te proberen een ander nut van de gegevens.
  6. Als je niet vindt wat u zoekt, wees niet bang om een ​​ander programma te proberen. Vaak zijn er grote verschillen in wat de verschillende hulpprogramma’s zal herstellen.
  7. Door het maken van slimme beslissingen, kun je vaak terug te krijgen bestanden die zijn verwijderd. Het zal enige tijd duren om te gaan door het hele proces, en de resultaten kunnen slordig zijn als u een groot aantal bestanden verwijderd. Maar met wat geduld en zorgvuldige werk, kunt u uw gegevens terug te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *