Apple producten schoonmaken

Apple producten worden gemaakt van verschillende materialen. Schoonmaakvoorschriften kunnen per product en per onderdeel verschillen. Allereerst zijn hier enkele tips die voor de meeste producten gelden:

  • Gebruik alleen een zachte, pluisvrije doek. Vermijd schurende doeken, handdoeken, papieren handdoeken en vergelijkbare items die schade kunnen veroorzaken.
  • Koppel alle externe voedingsbronnen, apparaten en kabels los.
  • Houd vloeistoffen uit de buurt van het product.
  • Laat geen vocht in de openingen binnendringen.
  • Gebruik geen spuitbussen, oplosmiddelen of schuurmiddelen.
  • Spuit geen reinigingsmiddelen rechtstreeks op het product.

Als er vloeistof in uw Apple product terechtkomt, moet u zo snel mogelijk hulp vragen bij een erkende Apple serviceprovider of bij een Apple Store. Vloeistofschade wordt niet gedekt door de Apple garantie van het product of een AppleCare Protection Plan.

Notebook-computers

Lees hier hoe u een Mac-notebook schoonmaakt.

MacBook, MacBook Pro en MacBook Air

Als u de buitenkant van een MacBook, MacBook Pro of MacBook Air gaat schoonmaken, schakelt u eerst de computer uit en koppelt u de lichtnetadapter los. Gebruik vervolgens een vochtige, zachte, pluisvrije doek om de buitenkant van de computer schoon te maken. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Spuit geen vloeistof rechtstreeks op de computer. Gebruik geen spuitbussen, oplosmiddelen, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met waterstofperoxide die de buitenste laag van de behuizing kunnen beschadigen.

Schakel eerst de computer uit en koppel de lichtnetadapter los om het scherm van de MacBook, MacBook Pro of MacBook Air schoon te maken. Bevochtig een zachte, pluisvrije doek alleen met water en gebruik deze doek om het scherm van de computer schoon te maken.

MacBook Pro-modellen van 2016 en later met Touch Bar en Touch ID: reinig de Touch Bar en Touch ID (aan/uit-knop) van deze computers op dezelfde manier als het beeldscherm. Schakel de Mac uit en koppel de lichtnetadapter los. Bevochtig een zachte, pluisvrije doek alleen met water en gebruik deze doek om de Touch Bar en de Touch ID schoon te maken.

MacBook (13-inch, eind 2009) en MacBook (13-inch, medio 2010): de onderbehuizing van deze computers is bekleed met zacht antislipmateriaal. Gebruik een grijs microvezeldoekje van 3M of een kleurstofvrije en pluisvrije doek om de onderbehuizing schoon te maken.

Desktopcomputers

Lees hier hoe u een Mac-desktopcomputer schoonmaakt.

Mac Pro, Mac mini en iMac

Zet om te beginnen de Mac uit en koppel de voedingskabel en alle andere aangesloten apparaten los. Gebruik vervolgens een vochtige, zachte, pluisvrije doek om de buitenkant van de computer schoon te maken. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Spuit geen vloeistof rechtstreeks op de computer. Gebruik geen spuitbussen, oplosmiddelen, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met waterstofperoxide die de buitenste laag van de behuizing kunnen beschadigen.

Bevochtig de meegeleverde doek (gebruik alleen water) en veeg hiermee het beeldscherm van de iMac schoon. U kunt hiervoor ook een andere schone, zachte, pluisvrije doek gebruiken.

Maak het beeldscherm nooit schoon met een reinigingsmiddel dat aceton bevat. Gebruik een reinigingsmiddel dat is bedoeld voor gebruik op een beeldscherm. Spuit geen reinigingsmiddel rechtstreeks op het beeldscherm. Het kan in het beeldscherm druppelen en schade veroorzaken.

Beeldschermen

Koppel om te beginnen het beeldscherm los van de voeding, van de computer en van alle externe apparaten. Veeg vervolgens alle stof van het beeldscherm met de meegeleverde doek of een andere zachte, droge doek.

Als het paneel of de behuizing van het beeldscherm nog niet schoon is, gebruikt u een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Gebruik geen glasreinigers, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met waterstofperoxide om het beeldscherm schoon te maken.

Maak het beeldscherm nooit schoon met een reinigingsmiddel dat aceton bevat. Gebruik een reinigingsmiddel dat is bedoeld voor gebruik op een beeldscherm. Spuit geen reinigingsmiddel rechtstreeks op het beeldscherm. Het kan in het beeldscherm druppelen en schade veroorzaken.

Randapparatuur

Apple draadloos of USB-toetsenborden, muizen en trackpads

Schakel eerst het apparaat uit. Als het apparaat verwijderbare batterijen gebruikt, verwijdert u de batterijen. (Als het apparaat met een kabel wordt aangesloten, koppelt u deze los van de computer.)

Vervolgens maakt u de buitenkant van het apparaat schoon met een pluisvrije, licht met water bevochtigde doek. Laat geen vocht in de openingen binnendringen en gebruik geen spuitbussen, oplosmiddelen, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met waterstofperoxide.

Als uw Magic Mouse of Magic Mouse 2 niet goed werkt, zit er misschien een haartje of ander vuil op de lens van de sensor. Keer de muis om en controleer het sensorvenster met een sterke lamp. Als u vuil ziet zitten, maakt u het sensorvenster voorzichtig schoon met perslucht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *