Zo controleer en repareer je je Windows-updates

Windows-updates zijn essentieel om je systeem veilig te houden. In Windows 10 gaat het updaten volledig automatisch en daar vertrouwen we dan ook blindelings op. Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Om onverklaarbare redenen kan de updatefunctie corrupt raken met alle gevolgen van dien. Je waant je veilig, maar je systeem is dan verouderd. Windows-updates controleren en zo nodig repareren is dus zeer belangrijk.

Stap 1: Services

Windows Update zorgt ervoor dat beveiligingslekken worden gedicht en dat je beschikt over de meest recente Windows-onderdelen. Als het goed is merk je weinig van nieuwe updates. Alleen bij het opstarten (of afsluiten) van je Windows 10-pc zie je dat er updates worden uitgevoerd. Het is goed om te controleren of deze functie op jouw computer nog correct werkt. We bekijken eerst twee onderdelen ‘onder de motorkap’ van Windows. De ‘services’ Windows Update en Background Intelligent Transfer Service moeten automatisch opstarten en actief zijn. Druk op Windows-toets+R en geef de opdracht services.msc. Zoek in de lijst naar Windows Update en open dit onderdeel door erop te dubbelklikken. Controleer bij Opstarttype of Automatisch is ingeschakeld. Als de service niet is opgestart, klik je op Starten. Ga terug naar het overzicht en open Background Intelligent Transfer Service. Controleer ook of dit onderdeel actief is en automatisch start.

Stap 2: Blokkade

Om er zeker van te zijn dat Windows Update niet via een omweg wordt geblokkeerd, heb je W10Privacy nodig. Download het programma, installatie is niet nodig. Klik met de rechtermuisknop op het programmabestand W10Privacy.exe en kies Als administrator uitvoeren en ga naar het tabblad Tweaks. De optie Disable Windows Update feature dient niet actief te zijn. Verwijder indien aanwezig het vinkje bij dit onderdeel en bevestig met Set changed settings.

Stap 3: Zoeken en installeren

De Windows Update-procedure vind je via Windows-toets+I / Bijwerken en beveiliging. Klik op Naar updates zoeken om een handmatige controle uit te voeren. Als er nieuwe updates beschikbaar zijn, worden deze nu opgehaald en geïnstalleerd. Als er veel updates binnenkomen, is het raadzaam om je systeem opnieuw op te starten en de controle nogmaals uit te voeren.

Lukt het niet om updates binnen te krijgen of te installeren? Voer dan de probleemoplosser uit via Configuratiescherm / Alle Configuratiescherm-onderdelen / Probleemoplossing / Systeem en beveiliging / Windows Update.

Aanbevolen producten:

A32-A15 A42-A15 A41-A15 Batterij – Koop MSI A32-A15 laptop batterij
AA-PB9NC6B AA-PB9NC6W Batterij – Koop samsung AA-PB9NC6B laptop batterij
AA-PLVN8NP Batterij – Nieuwe accu voor Samsung AA-PLVN8NP
AA-PLZN4NP Batterij – Koop Samsung AA-PLZN4NP laptop batterij
Acer AL15A32 batterij voor Acer Aspire E5-522 E5-522G E5-532 E5-532T E5-573

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *