OnePlus 6 neemt het op tegen Galaxy S9, Pixel 2 en iPhone X in blinde fototest

OnePlus deinst niet voor een wedstrijdje terug. OnePlus gaat namelijk de strijd aan met enkele populaire smartphones op het gebied van fotografie. Op de site is een blinde vergelijking met Galaxy S9, iPhone X en de Pixel 2 te vinden in diverse categorieën. Welke vind jij de beste?

OnePlus 6 camera

Alhoewel OnePlus op zo goed als alle gebieden een complete high-end smartphone neerzet voor een veel lagere prijs, is er altijd ruimte voor verbetering. Vooral de camera is goed, maar kan niet altijd tippen aan de echte toppers. Dat is geen schande, aangezien je ook een lagere prijs betaalt.

Toch neemt OnePlus hier geen genoegen mee (Never Settle, weet je nog?) en gaat het de strijd aan de concurrentie.  Hiervoor heeft het geen smartphones uit hun eigen prijscategorieën genomen, maar high-end smartphones die hier ver boven zitten. De apparaten in kwestie: de Samsung Galaxy S9, de <a “target=”_blank” href=”https://www.iculture.nl/iphone/” target=”_blank”>iPhone X en de Google Pixel 2 XL.

In een blinde test wil OnePlus laten zien dat ze met de OnePlus 6 een heuse topper op het gebied van camera’s hebben afgeleverd. Er zijn foto’s in vier categorieën gemaakt: architectuur, weinig licht, portret in weinig licht, en een reguliere portret-modus. In deze laatste komt vooral het ‘bokeh-effect’ naar voren.

Klik op een bepaalde categorie en je krijgt vier foto’s te zien. Elke foto hoort bij een toestel. OnePlus is wel zo slim om ook de ongecomprimeerde foto te laten zien zodat je een goed oordeel kan vellen. Houd er rekening mee dat de volgorde van toestellen per categorie verschilt en dat deze per keer dat je de pagina opent ook verandert. Zo kan je niet direct weten welke foto van welk toestel is.

Bij de eerste categorie ‘architectuur’ kan je bijvoorbeeld letten op de kleur van het gebouw, hoe de lucht wordt weergeven en hoe gedetailleerd de fundering van het gebouw in beeld wordt gebracht. Het is een kwestie van smaak wat jij mooi vind: felle kleuren, of juist realistisch?

Bij de eerste categorie ‘architectuur’ vind ik bijvoorbeeld bovenstaande foto het mooiste. Hierop worden de bladeren mooi weergeven en heeft het gebouw niet zo’n overdreven kleur. Ook is de lucht realistisch blauw. Zoals genoemd blijft dit een kwestie van smaak!

Beschikbaarheid OnePlus 6

De uitslag zal vermoedelijk na de OnePlus 6 lancering op 16 mei bekend worden gemaakt. Je kan je keuze qua foto’s delen met vrienden en ze uitnodigingen mee te doen. Diegene die de meeste vrienden uitnodigt kan zelfs een OnePlus 6 winnen.

Panasonic FZ-VZSU74U Batterij 35Wh 7.4V

Lenovo L16D1P32 Batterij 4050mAh 3.82V

Apple A1376 Batterij 25whr/6500mah 3.8V

Acer 135W Laptop-oplader

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V