Aanwijzingen voor twee nieuwe Android One-toestellen van Xiaomi

Het eerste Android One-toestel van Xiaomi is zeer goed ontvangen. Redenen genoeg voor het Chinese bedrijf om dit succes voort te zetten. In code zijn er aanwijzingen gevonden voor meerdere nieuwe Android One-toestellen van Xiaomi.

Android One

De Xiaomi Mi A1 is een populair toestel en niet alleen bij de lezers van Androidworld. De lage prijs in combinatie met Android One laat veel mensen besluiten het toestel aan te schaffen. Onlangs de presenteerde Xiaomo de Mi 6X waarna veel mensen suggereerden dat dit ook de Xiaomi Mi A2 zou zijn. Dit kwam niet zomaar uit de lucht vallen want de Xiaomi Mi A1 was gebaseerd op de Xiaomi Mi 5X. Tot nu toe waren dit vermoedens die nog niet met bewijs onderbouwd konden worden.

Website XDA Developers is het gelukt om deze link wel te leggen. Zij hebben firmware-bestanden weten te bemachtigen waaruit ze flink wat informatie hebben gehaald. In de code zijn een aantal aanwijzingen gevonden die wijzen op twee nieuwe Android One-toestellen. Het eerste toestel wordt in de code aangeduid als ‘jasmine-sprout’. Het eerste deel is de codenaam voor het toestel en ‘sprout’ is de aanduiding voor een Android One-toestel. Verder heeft men in een aantal files de naam Android One aangetroffen en de aanwezigheid van standaard apps zoals Google Camera. Ook is er geen code aanwezig voor de eigen MIUI-skin die doorgaans op de Xiaomi-toestellen draait.

Dit vertelt ons dus dat er een nieuw Xiaomi-device aankomt met Android One en geen MIUI-skin. De link met de Xiaomi Mi 6X is te vinden in de code van de camera. In deze code staat de naam ‘Wayne’ wat weer de codenaam van de Xiaomi Mi X6 is. Daarnaast zal de ‘jasmine-sprout’ ook gebruik maken van een Qualcomm Snapdragon 660.

Dat is nog niet alles want er zijn ook aanwijzingen voor nog een Android One-toestel van Xiaomi. Het bedrijf had al eerder hints gegeven voor een dergelijk toestel in de Redmi-lijn die heel erg populair is in India. In de code is een toestel met de codenaam ‘daisy_sprout’ opgedoken. Het zal op de Qualcomm Snapdragon 625 draaien en daarom waarschijnlijk een goedkopere versie van een Android One-toestel worden. Onze bron verbindt dit toestel aan de Xiaomi Redmi S2 maar heeft daar geen harde bewijzen voor.

Beschikbaarheid

Bovenstaande is gebaseerd op aanwijzingen gevonden in code. Dat hoeft niet te betekenen dat deze toestellen ook echt uitkomen of dat het bovenstaande 100% accuraat is. Dat Xiaomi gezien het succes en populariteit van de Xiaomi Mi A1  met een opvolger zal gaan komen lijkt ons duidelijk. Dat ze het een  dergelijk apparaat ook in India gaan uitbrengen onder de Redmi-lijn is ook logisch gezien het feit  dat Xiaomi daar enorm populair is en er grote vraag is naar goedkope toestellen.

Acer ADP-135KB T Laptop-oplader

BOSE SOUNDLINK Mini I Series

Dell C4K9V Batterij 55WH 7.4V

Clevo W740BAT-6 Batterij

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V