AW Poll: zo denken jullie over een volgende tablet

Naar aanleiding van de aankondiging van de allereerste Chrome OS-tablet vroegen we in de afgelopen AW Poll of jullie nog van plan zijn om een nieuwe tablet aan te schaffen en op welk platform deze dan zou draaien. De uitslag van deze poll vind je in dit artikel.

Tablets!

Een tijdje terug waren tablets nog volop in het nieuws en waren ze in elk huishouden te vinden. De komst van de smartphones met steeds grotere schermen lijken de concurrentie met de tablets te hebben gewonnen. De tabletmarkt is meer dan verzadigd en er worden niet veel nieuwe devices meer verkocht.

Toch heeft Google in samenwerking met Acer de allereerste Chrome OS-tablet aangekondigd, de Acer Chromebook Tab 10. Hiermee zien we op het gebied van besturingssystemen een nieuwe speler op de tabletmarkt, naast de iPads en Android-tablets. De Acer Chromebook Tab 10 is voornamelijk gelanceerd voor het gebruik op school en biedt volledige ondersteuning voor Google Classroom en Chrome Education. Google breidt hiermee hun stevige positie in het onderwijs in de Verenigde Staten uit met een aanvullend apparaat.

Uitslag AW Poll: wat wordt jouw volgende tablet?

Wij waren benieuwd of jullie nog van plan zijn om een nieuwe tablet aan te schaffen en op welk platform deze dan zou draaien. De uitslag is bekend en van het blijkt dat het grootste deel van de 753 stemmers (39,7%) toch bij de vertrouwde Android-tablet blijft. Zo’n 16,6% zou voor een nieuwe Chrome OS-tablet gaan en 14,1% gaat een iPadaanschaffen. Dan is er nog een groot stuk van de taart dat helemaal geen tablet meer wil en dat is 29,6%. Voor hen is deze productcategorie verleden tijd.

Samsung Chromebook XE500C12

Dell 3WN11 H240AS-00 Laptop-oplader

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Lenovo L14M2P21 Batterij 3900mAh/30Wh 7.4V

Bose Soundlink Mini 2 Pack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *