Muziek downloaden of importeren en op uw iPod, iPad of iPhone zetten

Hoe gaat dat nu eigenlijk, muziek downloaden en de gedownloade muziek vervolgens op de iPod, iPad of iPhone zetten? En kunnen we ook de favoriete muziek uit onze cd-verzameling op de iPod, iPad en iPhone zetten? Ja, ook dat kan.

gsm accu

Eén ding is alvast heel makkelijk. Muziek downloaden en op een van de zojuist genoemde Apple-apparaten zetten gaat allemaal op dezelfde manier. Mits uw iPod en iPod Touch is. Dus de iPod met aanraakscherm. De geluidskwaliteit van alle drie de apparaten kan uitstekend genoemd worden. Het zou dan ook bijna zonde zijn om geen muziek op uw Apple apparaat te zetten.

Muziek downloaden of zelf mp3-bestanden maken

We kunnen op twee manieren aan muziek komen voor de iPod, iPad en iPhone. De eerste manier is muziek downloaden van het internet. Muziek die u van internet downloadt, is meestal muziek in het bestandsformaat mp3. Een bestandsformaat dat ondersteund wordt door elke muziekspeler, dus ook door de iPad, iPod en iPhone.

De tweede mogelijkheid is het zelf maken van mp3-bestanden en deze vervolgens op uw Apple apparaat zetten. Dit gaat het eenvoudigst wanneer u iTunes start op uw computer en vervolgens de muziek-cd, waarvan u de muziek ook op uw Apple-apparaat wilt kunnen beluisteren, in de dvd-speler van uw computer plaatst. iTunes zal u dan vanzelf vragen of u de cd wilt importeren.

ITunes begint gelijk met het importeren van muziek op de cd zodra u op ‘Ja’ hebt geklikt. In het weergavevenster van iTunes kunt u vervolgens zien welke nummers van de cd reeds geïmporteerd zijn en welke nog geïmporteerd moeten worden.

<img “een=”” muziek=”” cd=”” importeren=”” wordt=”” ook=”” van=”” rippen=”” genoemd”=”” src=”https://www.personalcomputercare.nl/plaatjes/cd-rippen.jpg”>

Nummers die door iTunes geïmporteerd zijn worden direct in de iTunes muziekbibliotheek opgenomen. En zijn dan ook direct klaar om op een iPod, iPhone of iPad te worden gezet.

Tevens kunt u op diverse manieren muziek van internet downloaden. Soms kan het downloaden van muziek zelfs gratis. Muziek downloaden via YouTube is daar een voorbeeld van.

En niet te vergeten kunt u via het programma iTunes op de computer direct de iTunes Store bezoeken. Via de iTunes Store kunt u de muziek zoeken die u leuk vindt. Deze muziek vervolgens kopen en direct downloaden. Muziek die u koopt wordt direct opgenomen in uw iTunes bibliotheek en kunt u dan ook direct op uw iPhone, iPad of iPod zetten.

Overigens kunt ook direct vanaf uw iPhone, iPad en iPod de iTunes Store bezoeken en de muziek die u leuk vindt kopen en downloaden. Muziek die u koopt wordt dan direct op uw Apple-apparaat gezet.

Gedownloade muziek op uw iPhone, iPad of iPod zetten

Voordat u echter muziek die u niet via de iTunes Store gekocht en gedownload hebt op uw Apple-apparaat kunt zetten moet de gedownloade muziek eerst in de muziekbibliotheek van iTunes worden opgenomen. Pas wanneer muziek aan de bibliotheek van iTunes is toegevoegd, kan deze muziek op een iPhone, iPod of iPad worden gezet. Dit komt omdat alles wat we op één van deze Apple-apparaten willen zetten via het programma iTunes op de computer moet geschieden.

Muziek die u op uw iPod, iPhone of iPad wilt zetten mag niet het bestandsformaat WMA hebben. Want dit bestandsformaat wordt niet door Apple ondersteund. WMA-bestanden kunnen dan ook niet worden afgespeeld op de iPad en consorten. Muziekbestanden worden standaard in het bestandsformaat WMA opgeslagen wanneer muziek van een muziek-cd gekopieerd (rippen) is met Windows Media Player.

Wanneer u echter muziekbestanden in het bestandsformaat WMA aan de iTunes bibliotheek wilt toevoegen, dan zal iTunes u aanbieden de WMA-bestanden om te zetten naar een bestandsformaat dat wel door Apple ondersteund wordt. Hierdoor kunt u deze muziekbestanden alsnog op uw iPhone, iPad of iPod zetten en afspelen.

LG AD-48F19 Laptop-oplader

BATTERIJ BOSE 404600 – 11.1V/12.4v – 2300mah – accu

Sony PCGA-AC19V4 Laptop-oplader

Asus B31N1429 Batterij 48Wh 11.4V

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij 5200mah/76.96Wh 14.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *