DE TOFSTE SMARTPHONE KICKSTARTER PROJECTEN VAN DIT MOMENT

Stel je voor: je hebt een goed idee en je vindt dat de hele wereld jouw idee zou moeten gebruiken, maar je hebt geen geld om het in productie te brengen? Dan start je natuurlijk een campagne op Kickstarter. Dat heeft een paar toffe projecten opgeleverd. Naar deze kijken wij het meest uit.Smartphone Pocket System: Een korte broek om je telefoon in op te bergen
Ken je dat? Dat je wilt hardlopen maar dat je altijd je telefoon in je handen moet houden omdat deze niet in je broekzak past, of omdat je bang bent dat de telefoon eruit valt? Een bedrijf dat gespecialiseerd is in functionele sportkleding heeft daar iets op bedacht: een korte broek met op maat gemaakte zakken voor de smartphone.

Het bedrijf noemt deze uitvinding het ‘Smartphone Pocket System’. Het systeem moet ervoor zorgen dat je telefoon niet meer stuitert in je broekzak of eruit valt. Er was 10.000 dollar nodig om het in productie te brengen. Op Kickstarter is er meer dan 16.000 dollar voor opgehaald!

Aryzon: 3D Augmented Reality
Met de komst van de nieuwe iPhones is Augmented Reality flink op de kaart gezet. Een Nederlands bedrijf speelt daarop in door met een soort 3D Augmented Reality bril te komen. Dit apparaatje zorgt ervoor dat iedere smartphone geschikt wordt voor Augmented Reality.

Alles wat je ziet, wordt gefilmd of gefotografeerd door slechts een lens op de headset. Er worden geen 3D-effecten gemanipuleerd of toegevoegd. Daar kun je een hoop leuke dingen mee doen. Zo zou je straks bijvoorbeeld 2D-games kunnen spelen, terwijl de karakters helemaal tot leven komen in 3D. Alsof reusachtige beesten opeens bij je in de kamer staan. Er was 25.000 euro nodig voor dit project. Nu is het in productie, want er werd maar liefst 110.000 euro voor opgehaald.

Revolcam: groothoek en macrolenzen voor je smartphone
Niet alle camera’s op alle smartphones zijn even goed, maar met betere lenzen kom je al een heel stuk verder. De bedenkers van RevolCam weten dat ook. Het is een accessoire dat je voor de camera van je smartphone kunt plaatsen, om te kunnen switchen tussen verschillende lenzen. Het pakket bestaat uit bijvoorbeeld een groothoek, een fisheye en een macrolens.

Een leuk detail is dat er een spiegel op zit voor selfies en een LED-lamp voor extra belichting. Voor de productie moest meer dan 50.000 Hong Kong Dollar opgehaald worden. Dat lukte, er werd maarliefst 754.000 Hong Kong Dollar opgehaald.

TOCA: een smartphonehoes om van je verslaving af te komen
Als je erg verslaafd bent aan je smartphone, zou je een TOCA hoes kunnen overwegen. Deze hoesjes zijn er in twee versies. De eerste versie is een ONLINE versie. Deze hoes is heel uitgebreid, maar toch simpel. Je stopt je telefoon in de hoes, en het hoesje beantwoordt telefoongesprekken voor je, laat je berichten ontvangen en ook de GPS-functionaliteit blijft aanstaan. Kortom, het is een erg slim hoesje.

De andere versie is de FARADAY versie. Wie wel eens van ‘de Kooi van Faraday’ heeft gehoord, weet al wat dit hoesje doet. Deze hoes zorgt ervoor dat je helemaal van het internet afgesloten bent. Je kunt niet meer bellen en geen berichten versturen. Ook valt je GPS uit, kun je niet meer internetten en kun je geen verbinding maken met Bluetooth. Alleen de wekker is nog beschikbaar.

TOCA is dus een hoesje voor wie snel van zijn of haar smartphoneverslaving af wil komen. Ze zijn nog niet in productie, want er is maar liefst 19.000 dollar voor nodig om dit project te starten.

T3D: Een multifunctionele 3D printer voor je smartphone
3D printen was een paar jaar geleden nog heel erg duur. Tegenwoordig valt dat wel mee. Printen moest je een paar jaar geleden nog doen met gespecialiseerde programma’s. Nu hoeft dat niet meer, want de bedenker van de 3D-printer T3D hebben een mobiel model bedacht.

Met de mobiele printer van T3D kun je altijd en overal in 3D printen, rechtstreeks vanaf je telefoon. Leuk voor de creatieve personen onder ons. Voor ongeveer 200 euro heb je er eentje. Er is al meer dan 150.000 dollar voor opgehaald.

LG 110W Laptop-oplader

Dell H525EF-00 D525E001L 00G05V 0G05V Laptop-oplader

MSI ADP-150VB B Laptop-oplader

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Acer ADP-135KB PA-113-05 Laptop-oplader

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *