4 tips voor als het updaten van Android-apps niet lukt

Soms zijn updates van apps niet beschikbaar, of staar je jezelf uren lang blind op een voortgangsbalkje. Daarom geven we je enkele tips voor als Android-apps updaten niet lukt.

Android-apps updaten lukt niet, wat moet ik doen?

Vaak worden updates op de achtergrond automatisch geïnstalleerd. Het kan echter voorkomen dat de Play Store niet meewerkt en de update blijft mislukken. Check onderstaande tips om toch je apps te kunnen updaten.

1. Cachegeheugen legen

Het probleem kan al verholpen zijn door het cachegeheugen van de Play Store te legen. Dit doe je door te gaan naar ‘Instellingen > Apps/Applicatiebeheer’ en vervolgens ‘Google Play’ te kiezen. Als je dit hebt gedaan, kies je vervolgens ‘Opslagruimte > Cache legen’. De tijdelijke gegevens zijn nu verwijderd en in de meeste gevallen kun je weer je apps bijwerken.

2. Gegevens wissen

Als het cachegeheugen legen niet werkt, dan kun je de app-gegevens van Google Play verwijderen. De app-data wis je in hetzelfde menu als de cache. Ga opnieuw naar ‘Instellingen > Apps > Google Play > Opslagruimte’ en kies deze keer voor ‘Gegevens wissen’. Vervolgens stop je de Play Store en open je hem opnieuw. Dit betekent niet dat je opnieuw je Google-account moet instellen, deze is nog steeds gekoppeld aan je Android.

3. Opnieuw Google-account instellen

Lukt het updaten van je apps nog steeds niet? Dan kan het helpen om je Google-account opnieuw in te stellen. Hiervoor moet je eerst je Google-account verwijderen van je smartphone, dus is het handig om voor de zekerheid een back-up te maken van je Android. Ga vervolgens in het Instellingen-menu naar ‘Accounts > Google’ en wis je account. Start daarna je smartphone opnieuw op voeg je account weer toe.

4. Fabrieksinstellingen herstellen

Als alle bovenstaande tips niet werken, dan raden wij je aan om je Android-smartphone helemaal opnieuw in te stellen. Dit is mogelijk door de fabrieksinstellingen terug te zetten. Door dit te doen, maak je ook je hele telefoon meteen leeg dus is het slim om een back-up te maken. Ga naar ‘Instellingen > Back-up maken en terugzetten > Fabrieksinstellingen herstellen’. Nu kun je alle apps die je eerst gebruikte opnieuw downloaden met de laatste updates.

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Motorola FX30 Batterij 2810mAh 3.8V

DELL H6T9R RV8MP Batterij 44wh 11.1V

Acer AC13C34 Batterij 2640mAh 11.4V

LG BLP571 Batterij 3100mAh 3.8V

Acer AP13G3N Batterij 6800mah/25WH 3.7V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *