LAPTOP & COMPUTER OPSCHONEN

Waarom moet ik de laptop en de computer opschonen?

Er zijn verschillende oorzaken die uw computer vervuilen, Windows problemen opleveren en die het noodzakelijk maken om uw computer onderhoudsbeurten te geven (net zoals we dat met de auto doen). Als u niet uw computer onderhoudt, zal deze trager worden. Dit geldt zowel voor Windows en Mac systemen. Dit geldt zowel voor laptopnotebook of desktoppc’s. Als u pc problemen heeft en weet niet goed wat er mis is, is het verstandig om te beginnen met een computer opschoon beurt.

90% van alle problemen worden veroorzaakt niet of slecht computer onderhoud!

Welk besturingssysteem wilt u opschonen?

Wilt u een Windows laptop of desktop computer opschonen?

Een trage Windows computer is vaak onnodig. Investeer in uw Windows computer en maak uw computer eens schoon anders zullen de prestaties afnemen. Hier bespreken we de belangrijkste onderhoudsbeurten voor het opschonen van uw systeem en het verbeteren van haar prestaties. Is dit makkelijk mogelijk? Laten we het eens bekijken….(trouwens, deze informatie is alleen van toepassing voor systemen met Windows).

Onderhoudsbeurt 1. De computer opschonen van Malware

Wanneer van toepassing?

Uw computer kan gemakkelijk geïnfecteerd raken door Malware wanneer u geen aandacht besteedt aan de beveiliging van uw pc.  Malware zit vaak onzichtbaar gekoppeld aan internetsites die u bezoekt of in bestanden verstopt die u krijgt via (vooral spam) email. Malware, in de vorm van bijvoorbeeld een bepaalde virus, trojan of keylogger, probeert toegang te krijgen tot privacy gevoelige informatie op uw computer. Persoonlijke passwords en bankgegevens zijn niet meer veilig. Helaas, met vaak zeer ernstige gevolgen voor uw computer (trage computer, traag internet etc.) en uw algehele internet privacy.

Aanbevolen: Ook hier geldt, de pc opschonen, spam filteren en verborgen malware verwijderen met een goed anti-malware programma ofwel virusscanner. Heeft u nog geen virusscanner? Evalueer dan een anti-malware totaaloplossing, die bijvoorbeeld ook een spamfilter met een antivirus en antispyware scanner heeft. SpyHunter is een van de meest gebruikte anti-virus software. Dit programa is in staat om alle malware en virussen van uw computer te vewijderen en de schade te repararen.

Ten slotte, raden we u ook aan om belangrijke informatiebronnen te raadplegen gespecialiseerd op het gebied van pc veiligheids-vraagstukken zoals US-CERT en de Waarschuwingsdienst.nl van de Nederlandse overheid. Tenslotte, niet vergeten uw nieuwe software updates van Windows te installeren. Dit zal u helpen met het preventief vermijden dat complexe malware zoals een Trojaans Paard makkelijk uw systeem zal kunnen besmetten.

Onderhoudsbeurt 2. Het windows register opschonen

Het Windows Register is het brein van uw pc. In het register worden alle configuraties en instellingen van Windows, programma’s en uw gebruikers account bewaard. Het register wordt intensief gebruikt en speelt een sleutel rol in het goed functioneren van een computer. Als het Windows register vervuild raakt of raakt beschadigd heeft dit direct gevolgen. Een beschadigd of vervuild register, vertraagt het opstarten van Windows en van programma’s drastisch. Ook resulteert een beschadigd register vaak in software en dll-fouten. Het opschonen van het register is een belangrijke taak om u de computer gezond en snel te houden. Het is belangrijk om het register schoon te maken met software die gemaakt is door Microsoft erkende partners. Deze moeten namelijk voldoen aan de Microsoft eisen voor het ontwikkelen van goede software. Het Windows register is zeer fragiel en het opschonen van het register moet u alleen doen met software van Microsoft goedkeurde en erkende partners. Wat is een goed software merk voor het opschonen van het register?  Een aantal kandidaten springen er tussen uit: de Pc Keeper (pure cleaners) en de PC Keeper (veel meer snufjes).

De fabrikant van dit programa heeft met PC Keeper vele lovende referenties en recensies gekregen. Met PC Keeper zult u een goed gereedschap in uw handen hebben om uw Windows register te beheren en te optimaliseren. De computer opschonen met de PC Keeper zal eenvoudig zijn. We bevelen u aan om een gratis Windows register scan uit te voeren omdat dit geregeld nodig is om uw pc prestaties op peil te houden door preventief fouten te repareren. Hoeveel pc fouten zitten er in uw Windows register? Wat maakt u computer traag? Hoeveel schade heeft uw pc register al opgelopen?

Onderhoudsbeurt 3. De pc opschonen van verouderde stuurprogramma’s.

Waarom van toepassing?

Uw computer heeft vele verschillende hardware onderdelen die afhankelijk zijn van software (drivers ofwel stuurprogramma’s) voor de communicatie met het Windows besturingssysteem. Deze Windows drivers kunnen verouderd raken en de boel vertragen door vervelende errors. PC opschonen van verouderde driver met behulp van driver management software of wel een driver scanner is vaak de gemakkelijkste oplossing om deze onderhoudstaak te automatiseren en driver problemen mee op te lossen en te voorkomen. U zou een driver scanner specifiek hiervoor kunen aanschaffen om deze taak voor u te doen. Verstandiger en goedkoper is om te overwegen om te investeren in een completere oplossing voor het opschonen van de computer. Twee goede en bekende merken die goede driverscanners bevatten zijn PC Keeper (bevat dus ook een driver scanner) en Pc Health Advisor.

Onderhoudsbeurt 4. De computer opschonen van vertragende instellingen.

Waarom van toepassing?

Er zijn genoeg factoren, instellingen en processen die op uw computer snelheid een negatieve impact hebben. De vermogens van uw computer en de systeem bronnen die uw computer tot zijn beschikking heeft kunnen worden aangetast door verscheidene factoren, zoals bijvoorbeeld te veel software die mee opstart met uw Windows besturingssysteem. Dit heeft een negatieve impact op de PC snelheid.

Aanbevolen: Voor meer informatie omtrent het begrip pc snelheid kunt u de volgende pagina eens bekijken – pc sneller maken – of u bent welkom om een gratis computer speed ofwel snelheid test uit te voeren met Pc Mechanic software om te kijken naar wat uw computer op dit moment vertraagt en hoe u de pc versnellen kunt op een eenvoudige manier.

Onderhoudsbeurt 5. De computer opschonen van harde schijffragmentatie

Waarom van toepassing?

Fragmentatie van de harde schijf, dat wil zeggen de interne verbrokkeling van de opgeslagen bestandenop uw harde schijf, is een veel voorkomend euvel. Om vertraging bij openen en opslaan van bestanden te voorkomen, dient u minimaal eenmaal per jaar de harde schijf te defragmenteren. Dus, uw pc opschonen van harde schijf verbrokkeling en u merkt meteen het verschil!

Aanbevolen: Harde schijffragmentering is een langzaam en sluipend proces. Het is belangrijk om uw harde schijven in goede staat te houden en af en toe te defragmenteren. Het defragmenteren van uw harde schijf zal uw computer sneller maken. Het defragmenteren kunt u ook makkelijk doen met Pc Health Advisor. Meer informatie over het onderhouden van de harde schijf kunt u vinden op de pagina: computer opschonen defragmenteren.

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

HP 611483-001 Laptop-oplader

MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij 5200mah/76.96Wh 14.8V

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *