Sony gaat zijn Xperia Home Launcher vervangen

Sony maakt gebruik van de Xperia Home Launcher op zijn toestellen. Nu heeft Sony aangekondigd te stoppen met het updaten van deze launcher. Sony meldt ook dat ze werken aan een compleet nieuwe launcher.

Xperia Home Launcher

Een week geleden kondigde Sony aan dat ze stoppen met de Xperia Home Launcher. Deze launcher was lang een bekend aangezicht van de Sony Xperia-toestellen. Nu komt er van hetzelfde Sony het bericht dat ze wel druk bezig zijn met een nieuwe launcher. Of deze weer de Xperia-naam gaat dragen is niet duidelijk. Ook weten we nog niet hoe deze launcher eruit zal gaan zien.

Voor Sony-gebruikers is de Xperia Home Launcher een bekend gezicht want Sony gebruikt al jaren dezelfde. Deze werd tot voor kort nog van updates voorzien, maar dit stopt. Sony heeft lang het verwijt gekregen weinig vernieuwend te zijn wanneer het gaat om het design. De toestellen in Xperia-lijn waren op het gebied van het uiterlijk weinig veranderd. Met de komst van de Sony Xperia XZ2 en de Sony Xperia XZ2 Compact in februari lijkt Sony een nieuwe weg te zijn ingeslagen. Ze zijn zo ook meegegaan in de 18:9-verhouding die iedere telefoon tegenwoordig lijkt te moeten hebben.

Het is goed voor te stellen dat de launcher wat achtergesteld leek bij de uiterlijke vernieuwingen. Het geven van een nieuw uiterlijk aan de launcher kost blijkbaar meer inzet dan een paar updates zouden kunnen doen. De nieuwe launcher wordt van de grond af opgebouwd en dat zal ook te maken hebben met mogelijkheden die met Android 9.0 P zullen meekomen. Als Sony zijn goede staat van dienst op het gebied van updaten hoog willen houden, dan is het zaak dat ze hun nieuwe launcher zo snel mogelijk ‘P’-ready maken.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is er niets te zeggen over hoe de nieuwe launcher eruit zal gaan zien. Ook weten we niet wanneer hij voor de Sony-toestellen beschikbaar zal gaan worden. De toestellen die een update naar Android P krijgen, zullen hierin waarschijnlijk ook de nieuwe launcher voorgeschoteld krijgen. Hopelijk worden ook de oudere toestellen niet vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *