Xiaomi Mi 8 video toont bijzondere achterkant

Er gingen een aantal geruchten dat Xiaomi binnenkort een nieuw toestel op de markt gaat brengen. Om de geruchten te bevestigen, heeft het bedrijf inmiddels laten weten dat de Xiaomi Mi 8 op 31 mei zal worden aangekondigd. In een gelekte video is het toestel voor het eerst te zien.

Xiaomi Mi 8

Het komt wellicht niet als een verrassing dat Xiaomi een nieuw toestel aankondigt. Het is wel een verrassing dat dit de Mi 8 is en niet de Mi 7. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om de zeven over te slaan. Dit zal waarschijnlijk zijn gedaan om dat het op 31 mei de achtste verjaardag is van Xiaomi. Bij de aankondiging zat een afbeelding die het nieuwe toestel teaset.

Via ons eerdere nieuwsbericht kun je de teaser en de aankondiging nog eens bekijken. Het is tegenwoordig niet vreemd meer dat na een aankondiging de eerste beelden van het nog aan te kondigen toestel lekken. Zo ook bij de Xiaomi Mi 8. Vlak na de bekendmaking vlogen de verschillende specificaties ons al om de oren. Er zal waarschijnlijk een Snapdragon 845 in het toestel zitten en minimaal 6GB werkgeheugen. Het beeldscherm zal een fullHD+-resolutie krijgen, maar zal niet groter zijn dan 6 inch. De telefoon zou draadloos op te laden zijn en de achterkant lijkt van doorzichtig glas, net als bij de HTC U12+.

Dat laatste wordt in een nieuwe gelekte video bevestigd. Niet alleen is het toestel aan de achterkant van glas, het is ook gedeeltelijk doorzichtig. Een trend die wij vooral in de jaren ‘90 hadden. Denk aan de toestellen en andere elektronica waar je toen de volledige bedrading kon bekijken. Daarnaast zien we in de video dat aan de voorkant van het toestel is gekozen voor een notch. Opvallend is dat die notch breder is dan bij andere toestellen. Dat kan betekenen dat het toestel volwaardige 3D-gezichtsherkenning bevat. Dat is een gerucht dat al langer de ronde doet en de brede notch zou dit kunnen bevestigen.

Beschikbaarheid Xiaomi Mi 8

Het is nog maar de vraag of de Xiaomi Mi 8 ooit naar de Benelux zal komen. Inmiddels heeft het toestel de voorzichtige overstap gemaakt naar Europa. Zo is de Mi 6 te koop in Spanje en wil Xiaomi toestellen aanbieden in het Verenigd Koninkrijk en Spanje. We zullen de onthulling van 31 mei moeten afwachten voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *