Samsung Galaxy A5 (2017) ontvangt vanaf nu update naar Android 8.0 Oreo

De Samsung Galaxy A5 (2017) krijgt vanaf nu de update naar Android 8.0 Oreo aangeboden. Hierin zijn verschillende functies toegevoegd zoals picture-in-picture en het snoozen van notificaties. Daarnaast is Samsung Experience geüpdatet naar versie 9 met diverse toevoegingen.

Oreo voor de Samsung Galaxy A5 (2017)

Mid-rangers zijn er in alle soorten en maten. Samsung doet hier ook aan mee, met de Galaxy A-series. Een mid-ranger van 2017 was onder andere de A5 (2017). Dit toestel werd begin 2017 met Android Marshmallow gelanceerd. De update naar Android Nougat werd eind augustus in de Benelux uitgerold, terwijl deze versie sinds augustus 2017 uit was.

Nu loopt Samsung weer keurig in de pas met de update naar Android Oreo voor de A5 (2017). Via Twitter laat een lezer ons weten dat zijn unbranded Galaxy A5 (2017) de update naar Oreo aan het installeren is. Op een screenshot zijn alle details te zien. Het is netjes van Samsung dat ze een mid-ranger twee grote systeemupdates geven, iets wat we helaas maar al te weinig zien in de huidige Android-wereld.

De Androidversie is specifiek 8.0 Oreo, die op 21 augustus 2017 door Google beschikbaar werd gesteld. In deze update zijn er door Google onder andere picture-in-picture, een beter werkende wachtwoordmanager en het snoozen van notificaties toegevoegd. Deze eerste treedt in werking als je bijvoorbeeld aan het navigeren bent met Google Maps en op home klikt.

Je zult zien dat Maps als een klein versleepbaar venstertje zichtbaar zal zijn. Notificaties snoozen is een andere handige functie van Oreo: swipe de melding lichtjes van links naar rechts, en je zult een klokje te zien krijgen. Klik hierop en de notificatie wordt over een door jouw ingestelde tijdsperiode opnieuw weergegeven. Voor alle wijzigingen kan je dit artikel lezen. Let er wel op dat niet alle features door Samsung zijn doorgevoerd aangezien ze in bepaalde gevallen hier zelf vrij in zijn.

Daarnaast is Samsung Experience bijgewerkt naar versie 9.0. Hierin zijn Samsung-specifieke wijzigingen verwerkt. Denk aan nieuwe emoji’s, een beter aanpasbaar toetsenbord, betere zoekresultaten in de launcher, en het gebruiken van meerdere accounts voor één app genaamd Dual Messenger. Voor alle nieuwe functies kan je dit artikel lezen.

Beschikbaarheid update

De Oreo-update wordt vanaf nu uitgerold. Dit gebeurt in fases, waardoor het even kan duren voordat jouw toestel Oreo ontvangt. Via Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden kan je op updates checken.

ASUS KFD19237 Laptop-oplader

ASUS A31N1519 Batterij 2900mAh 11.25V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Bose 300769-003 Batterij

Motorola FL40 Batterij 3425/3630mAh