HMD Global gaat vrijdag Nokia X6 lanceren

Het was al bekend dat het bedrijf achter Nokia, HMD Global, aankomende vrijdag een evenement organiseert waar een nieuw toestel wordt onthuld. De geruchten wijzen nu op de onthulling van de Nokia 6X. Het is nog niet bevestigd of het inderdaad om deze telefoon draait.

HMD Global-event

Het evenement is al een tijd geleden aangekondigd. De eerste geruchten draaiden om een nieuwe versie van de Nokia X. Deze werd voor het laatst uitgebracht in 2014. Een opvolger zou een nieuwe Nokia X moeten zijn of de Nokia 10. Een nieuw bericht meldt nu dat we vrijdag waarschijnlijk kennis zullen maken met de Nokia X6. Een toestel dat verder zal gaan in de X-serie van Nokia.

De Nokia X6 moet de brug worden tussen de Nokia 6 en de Nokia 7 Plus. Er zijn al een aantal geruchten waaruit de specificaties van het toestel kan worden opgemaakt. Zo moet er in de Nokia X6 een 5,8 inch scherm zitten met een verhouding van 19:9. Er komen waarschijnlijk twee varianten van het toestel. Beide toestellen hebben een verschillende chipset. De ene draait op een Meditek P60 en 4GB RAM. De tweede moet draaien op een Snapdragon 636 met 6GB RAM.

Aan de achterkant zullen twee camera’s zitten. Hoeveel megapixel en de soort lens van de camera’s is op dit moment nog niet bekend. Wel moet het toestel komen met een professional mode voor de camera. Het is nog niet bekend op welke versie van Android het toestel draait, maar we mogen ervan uitgaan dat dit Android 8.0 Oreo zal zijn.

Beschikbaarheid Nokia X6

Als de geruchten kloppen, zullen we  aankomende vrijdag, 27 april, kennismaken met de Nokia X6. Dan weten we ook zeker of het evenement inderdaad draait om dit nieuwe toestel. Er gaan wel geruchten rond van de prijs. Zo zou de goedkope versie 1599 yuan, ongeveer 200 euro, kosten. De variant met de Snapdragon kost minimaal 1799 yuan, ongeveer 235 euro.

SANYO DB-L80 Batterij 700mAh/2.6Wh 3.7V

HP 504965-001 Laptop-oplader

Sony LIS3096ERPC Batterij

Moto 360 Smart Watch

Acer AS16B5J Batterij 5600mAh/62.2Wh 11.1V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *